Introductie Laika Kosmo 909 en 912

Campers

Laika completeert zijn vorig jaar geïntroduceerde instap-serie Kosmo met twee integraal campers. De Laika Kosmo 909 met enkele bedden en als 912 met een queensbed. Een nieuw ontwikkeld front met zwarte accenten geeft hem een eigen gezicht.

Laika Kosmo serie nu compleet

De nieuwelingen zijn mooi op tijd voor de 55ste verjaardag van de Italiaanse camperbouwer onder de vlag van de Erwin Hymer Group. In alles herken je Laika. Bijvoorbeeld in de hoogwaardige XPS-isolatie en de bodem en het dak van gfk. Wil je er een winterharde camper van maken, dan kun je optioneel de afvalwatertank laten isoleren en verwarmen. Daarbij kun je kiezen voor een vloeistofverwarming en een elektrische vloerverwarming.

Enkele bedden in de 909

Het model 909 heeft enkele bedden achterin. Daarvan is de lengte 2 en 2,07 meter bij een breedte van 80 centimeter. Onder de bedden een ruime garage met aan beide kanten een toegangsluik. Hij is – net als zijn broertje, de 912 – 7,41 meter lang. Basis is de Ducato. Hij heeft een separate badkamer. Dat wil zeggen, aan de linkerkant de douchecel, aan de rechterkant wastafel en toilet. Voorin de L-vormige zithoek met er tegenover een losse zit. De hoekkeuken beschikt over een 140 liter koelkast.

garage integraal Kosmo LaikaQueensbed in de 912

Het queensbed in de 912 is 1,90 bij 1,48 meter groot. Het is handmatig in hoogte te verstellen, waarmee je ook de onder het bed gelegen garage groter en kleiner kunt maken. Ook hier een separate badkamer die door middel van de beide deuren in één grote ruimte kan veranderen. Geen L-vormige zithoek, maar twee banken in de lengterichting tegenover elkaar. Dit doet zeer ruimtelijk aan. De hoekkeuken staat in de 912 precies andersom dan in de 909. Ook hier op een prettige hoogte de 140 liter koelkast.

Hefbed voorin

Zowel de 909 als de 912 hebben voorin boven de zitgroep een hefbed met de bedmaat 1,96 bij 1,50 meter. Ondanks dit hefbed heeft de Kosmo Integraal binnen een stahoogte van 2,13 meter. Behalve 7,41 meter lang zijn de modellen 2,33 meter breed en 2,90 meter hoog. Het maximaal toegestane gewicht is 3500 kilo. Er zijn vijf zitplaatsen en vier slaapplaatsen aan boord. De prijs komt in ons land naar verwachting iets boven de 80.000 euro te liggen.
Kosmo I interieur Laika
Wij haalden het nieuws in Italië, hadden daarnaast nog tijd om door Florence te wandelen (zie onze Instagram-pagina) en maakten bovenstaande video.
www.laika.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant