Indoorkamperen

Indoorkamperen: kamperen in je woonkamer met de kids

Nieuws

Indoorkamperen? Jazeker! Naar de camping zit er even niet in. De kinderen zijn thuis. Combineer dat en ga binnen kamperen. Succes verzekerd.

Indoorkamperen: de binnencamping

De eerste vakantie was al gereserveerd. Maar helaas, dat gaat even niet door. De campings in grote delen van het land zijn noodgedwongen dicht. Zo ook de scholen en de kinderopvang. De kinderen zijn thuis. En die vervelen zich snel, dat hoort nou eenmaal zo als je kind bent. We lezen al verhalen in de krant dat dit kan leiden tot stress. Maar als we ‘campings dicht‘ en ‘kinderen thuis’ nou eens combineren? Dan gaan we indoorkamperen!

Indoorkamperen

Wat heb je nodig?

  • Een pop-up tent. Die gooi je de lucht in – denk aan de lamp – en hij staat. Je hoeft geen haringen in de parketvloer te slaan. Ze zijn er in vele soorten en maten. Wil je samen met je kind in de tent? Of heb je er drie en krijgen ze ieder hun eigen tentje? Of kruipt het hele gezin in de tent? Ze zijn er ook voor zes personen. Bekijk hier vele pop-up tenten.
  • Een slaapzak. Natuurlijk kan het ook met het dekbed van boven. Maar echt kamperen doe je in een slaapzak. Kinderslaapzakken hebben daarbij iets extra’s. Een Bert en Ernie-motief bijvoorbeeld. Kost nog geen 14 euro. Of maak het extra spannend in het donker met de Glow in the Dark mummieslaapzak. Of voor de kleintjes een Nijntje met mouwen.
  • Een luchtbed. Niet iedereen heeft thuis hoogpolig tapijt. En slapen op de laminaatvloer, mwah. Voor 12 euro heb je een extra zacht eenpersoons luchtbed met velours toplaag. Of kies voor een opblaasbare tweepersoons slaapbank. Zit je overdag ook prima voor je tent.
  • Een kampeerlamp. Voor wie niet in slaap kan vallen in het donker. Of voor wie er ’s nachts uit moet. We kiezen voor een veilige led-kampeerlamp op batterijen. Die geeft voldoende licht. Hij kan staan of hangen. De batterijen zijn inbegrepen en je krijgt er een handig minizaklamp bij. Dat komt weer van pas bij het vinden van het toilet.
indoorkamperen

En ook nog

  • Toiletrollen. Jazeker, het artikel dat de laatste maand het meest werd gehamsterd. Met zo’n rol onder de arm loop je van de tent naar het toilet. Want daar hangt niks (iets wat in het echt nauwelijks nog voorkomt). Kampeerders houden van de natuur dus we kiezen voor gerecycled toiletpapier.
  • Buitenservies. Want je gaat op de camping natuurlijk niet je eigen goede servies gebruiken. Je kunt het ontbijt een extra campingtintje geven door deze vierdelige Barbapapa-ontbijtset. De jam, hagelslag, kaas, boter enzovoort zet je op een mooi terracotta dienblad. Scheelt je heel wat heen en weer lopen. Of koop een papieren feestservies. Heb je er meteen bekers, servetten en rietjes bij. In de coole zeemeermin-look bijvoorbeeld.
  • Een picknickdeken. Voor het tentje met z’n allen op de deken of het kleed. Daar eet je samen. Doe je een ouderwets gezelschapsspelletje. Komen gesprekken los en worden liedjes gezongen. Ze zijn er in vele uitvoeringen, maten en kleuren. Kies er hier een uit.
  • En last but zeker niet least: een voorleesboek. Niks zo fijn als ’s avonds in het donker met de kampeerlamp aan in je slaapzak of op de deken voorgelezen te worden. Over een Grote Vriendelijke Reus, of over Pinkeltje, de avonturen van Harry Potter. Voor degene die voorleest al net zo’n onvergetelijke moment als voor de kinderen. De keuze is reuze.
Indoorkamperen

Natuurlijk kun je er nog vanalles bij verzinnen. En als je een tuin hebt, kan het nog spannender allemaal. Bedenk dat de aangeschafte spullen op een volgende kampeervakantie gewoon weer van pas komen. Laten we duimen dat dat al heel snel is.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!