iKamper daktent X-Cover te zien op daktentenfestival België

Tent

Oké, zelfs een daktent had een nadeel. Maar dat is nu opgelost. De nieuwe X-Cover is namelijk daktent én dakdrager ineen. Voor het eerst te zien in de Benelux van 14 – 16 juni tijdens het daktentenfestival in Kasterlee, België.

iKamper innovatie

X-CoveriKamper kwam vorig jaar in Nederland en België op de markt met de Skycamp. Deze eerste hardcover daktent – met een slaapoppervlak van 190 x 210 cm – biedt plaats aan het hele gezin. Nu, een jaar verder, komt dit Koreaanse merk opnieuw met een innovatie: de X-Cover. Ook deze biedt plaats aan het hele gezin en heeft daarnaast een uniek dragersysteem op het dak. In gesloten toestand van de daktent kan je hiermee een fiets, kajak of iets anders tot een gewicht van 30 kg meenemen.
Ook de manier van sluiten is nieuw. De X-Cover sluit je door middel van de ritssluiting aan de zijkant, tussen de waterdichte bodem en deksel. Deze gepatenteerde pvc-hoes is geïntegreerd en wordt met een stevige waterdichte ritssluiting gesloten. Ondanks zijn grootte is de X-Cover met slechts 55 kg ook geschikt voor kleinere voertuigen. Hij is vanaf 17 juni te bezichtigen bij de dealers. Ga naar www.ikamper.nl voor een dealeroverzicht, prijzen en accessoires.

Voor het eerst te zien op het Daktentenfestival België

Op het daktentenfestival in België, dat van 14 tot en met 16 juni wordt gehouden in Kasterlee, is hij voor het eerst te zien. Op zaterdagmiddag 15 juni zijn bezoekers welkom om de X-Cover te komen bekijken. Niet alleen dat model is te zien, maar ook de iKamper Skycamp 2.0 en daktentmodellen van andere merken. Verder is er veel informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in daktentkamperen. Praat met ervaren daktentkampeerders, stel je vragen en luister naar praktische tips.

 • Technische gegevens X-Cover
 •  Gewicht: 55kg
 •  Afmetingen:
  Gesloten: 190cm x 115cm x 36cm
  Geopend: 230cm x 190cm x 110cm
 •  Slaapplekken: 3 volwassenen / 2 volwassenen & 2 kinderen
 • Maximaal gewicht op de dragers: 30kg
 • Bodem: aluminium honingraatstructuur
 • Dikte matras: 6,5cm
Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!