IJsland doe je met de Mink Minicaravan

Caravans

IJsland bekijken? Doe het in stijl, minimalistisch maar toch comfortabel. Een mini-caravan aan de trekhaak van een 4×4 auto huren en gaan. Slapen onder de sterren zonder koude tenen, maar met wifi, usb en een soundsystem van Bose. De Mink Camper heeft het.

Mink, klein maar fijn

De buitenmaten van de Mink zijn nine-feet by five-feet by six-feet. Wat neerkomt op grofweg 2,7 bij 1,5 bij 1,8 meter (lxbxh). Een minicaravan heet dat. Er is plek voor twee volwassenen of vier kinderen. Binnen heb je een warme en zachte matras, een Webasto-kachel, een panoramisch dakraam en ramen rondom die zorgen voor voldoende daglicht. Is dat er niet meer (genoeg) dan is er led-verlichting. Een Scandinavisch motiefje op de dekens en kussens maakt het extra gezellig. Jordi Hand Design zegt op de website dat de caravan is ontwikkeld met het oog op ergonomie, veiligheid en duurzaamheid, wat helemaal bij het land past.
Miink

Huren met een 4×4

Ontbijt? Zeker. Achterklep open en de keuken is klaar voor gebruik. Gasstel, koelbox en alle gereedschap dat je nodig hebt. Zelfs tafel en stoelen tover je tevoorschijn. Vorig seizoen huurde je een Mink Caravan samen met een 4×4 Dacia Duster van Avis. Daarvoor betaalde je 119 euro voor de caravan en compleet met Duster kwam daar nog eens 150 euro per dag bij. Per dag 269 euro dus. Overnacht je, zoals aanbevolen op campings, dan kost dat tussen de 15 en 20 euro per persoon. Je kunt dan wel douchen en er zijn toiletten.
Miink interieur

Loslopende schapen

Je moet er wel rekening mee houden dat het weer snel kan omslaan in IJsland. Ook de weg vergt de nodige aandacht. De bruggetjes zijn vaak maar breed genoeg voor één auto, en er zijn blinde hellingen en gravelwegen. En dan zijn er ook nog de vrij rondlopende schapen.
Op de site van Mink Campers is meer info te vinden.
www.minkcampers.is

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant