De deelcamper

Iedereen aan de camper: de deelcamper

Nieuws

Altijd al een camper willen hebben, maar geschrokken van de prijzen? Dan is de deelcamper misschien een perfecte oplossing. Vanaf 25.000 euro deel je met drie andere bezitters een nieuwe camper. Juridisch helemaal afgedekt.

Camper hiermee bereikbaarder

Voor een grote groep mensen is een eigen camper een droom. Voor een deel hiervan zal dat – gezien het prijskaartje – ook zo blijven. Een nieuw initiatief maakt een nieuwe camper financieel een stuk bereikbaarder. Stichting Deelcamper komt met een camper die je deelt met andere bezitters. Niet alleen het gebruik, maar ook de aanschafprijs en de onderhoudskosten deel je samen. En dat maakt zo’n camper opeens een stuk goedkoper. De eerste deelcamperovereenkomst werd op 9 mei gesloten. Daarmee maakt de deeleconomie ook haar entree in de camperbranche.

Welkom initiatief

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) juicht het plan van harte toe. “Het camperen komt binnen handbereik van een bredere doelgroep. Ook deze groep kan nu van een camper en het buitenleven genieten.” De ANWB vindt het ‘prachtig dat een gezamenlijke aanschaf nu juridisch voor elkaar is.’ De BOVAG schrijft dat de contracten goed in elkaar zitten en vindt het mooi dat Stichting Deelcamper in het onverhoopte geval van geschillen ook de toegang naar de Geschillencommissie geregeld heeft.
De deelcamper

Praktijk

De vier bezitters betalen 25.000 euro inclusief alles. Voor dat geld kun je hem gegarandeerd 12 weken per jaar gebruiken. De eerste vijf jaar zijn onderhoud en wegenbelasting bij de prijs inbegrepen. Alleen de brandstof moet je zelf betalen. Na vijf jaar is er een gegarandeerd terugkoopbedrag van minimaal 5000 euro. Daardoor ben je maximaal 4000 euro per jaar kwijt. Samen met de drie andere eigenaren maak je een jaarplanning. Per jaar zijn vier weken gereserveerd voor onderhoud. De rest van de tijd kan de camper over de eigenaren worden verdeeld.
Voor meer informatie: www.deelcamper.com.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant