H350 Camperliebe

Hyundai H350 als buscamper

Campers

De Duitse buscamperbouwer Camperliebe zit in Berlijn. Hij noemt zijn nieuwste model de #cl1. Even bijzonder is de gekozen basis. De relatief onbekende Hyundai H350. En dat maakt deze buscamper redelijk uniek.

Lijkt op de Sprinter

Het bedrijf  staat natuurlijk helemaal achter de keuze voor deze basis. Hij is er prima geschikt voor, ik zou hem zelf ook zo kopen, aldus de oprichter. Neem een kijkje in het interieur en je zult het beamen. Een mooi dashboard, een 170 pk sterke 2.5 liter diesel onder de kap, Euro 6 norm. Verder is hij niet bepaald kaal en is de prijs gunstig. Hij komt compleet met 5 jaar garantie en vier slaapplaatsen en is 6,2 meter lang. De Hyundai heeft achterwielaandrijving en een maximum totaalgewicht van 3500 kilo. Na ombouw blijft volgens opgave van de fabrikant nog 485 kilo laadvermogen over. De H350 lijkt qua uiterlijk op de Sprinter.
Camperliebe Hyundai
Standaard zit er een achteruirijcamera op met scherm in de binnenspiegel, 8 inch touchscreen navigatie. Verder tempomat, boorcomputer met bluetooth, handsfree-set en een airbag voor bestuurder en bijrijder. Ook ABS en ESP ontbreken niet, evenals een waarschuwingssysteem voor als je van je rijstrook afwijkt. Centrale vergrendeling, airco en een gekoeld handschoenenkastje ronden de uitrusting af.

Vier slaapplaatsen

De meubels hebben een HPL-oppervlak. Gebruikte kleuren zijn grijs en wit met zilveren accenten. De bekleding binnen is alcantara. De indeling is redelijk klassiek. Het tweepersoonsbed staat in lengterichting achterin. Verder zien we een keukenblok, een natte ruimte en een zitbank voor de draaibare cabinestoelen. Het dak is een slaaphefdak met daarin de twee extra slaapplaatsen. Het toilet komt te voorschijn uit de wand van de toiletruimte en neemt geen plek in beslag als je het niet gebruikt.
 
Camperliebe

Interieur ook los te koop

De uitrusting mag je verder compleet noemen. Truma Combi 4 verwarming en een Isotherm compressorkoelkast met een inhoud van 130 liter. Tanks van 100 liter voor verswater en afvalwater. Koken doe je op een tweepits gasstel, twee gasflessen van ieder 11 kilo zijn aan boord.  De bus is voorzien van led-strips die hun stroom halen uit de 95 aH huishoudaccu. Aan de buitenkant van de bus aansluitingen voor water, gas en tv. Zelfs Wlan, LTE en 4 usb-stopcontacten zitten er op. Het niveau van je accu of watertank controleren, of je verlichting regelen doe je indien gewenst per tablet.
Het interieur is ook los te koop en kost, alles bij elkaar 29.500 euro. Koop je de Hyundai er bij dan betaal je in Duitsland € 58.500,-. In ons land komt hij rond de 70.000 euro uit.
www.camperliebe.com
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!