Hymer B-MC

Hymermobil B-Klasse Modern Comfort: B-MC

Campers

Hymer zet een volgende stap in de samenwerking met Mercedes-Benz. De B-Klasse Modern Comfort – zowel als integraal en halfintegraal, met de type-aanduid.ng 580 en 680 – is namelijk de eerste camper die de voorwielaangedreven kop van de nieuwe Sprinter als aandrijving mag gebruiken.

Sprinterneus met camperkont

De Triebkopf, de cabine met voorveren, aandrijving en tank, komt aan een SLC chassis van Hymer vast te zitten. Stabiel, licht van gewicht, een hoog rijcomfort en extra veiligheid zijn daarmee standaard. Hymer kiest voor een compleet nieuw interieur en nieuw ontworpen indelingen. Van buiten zijn de nieuwe modellen vooral automotive. Ze zijn er bij Hymer trots op dat ze een 7 meter lange camper kunnen neerzetten met een leeggewicht van nog geen 2900 kilo. Daarmee heb je een laadvermogen van ruim 600 kilo. Dat is niemand eerder gelukt.
Hymer B-MCHet lichte gewicht is te danken aan de combinatie van de gebruikte GFK Leichtbaubodem, de bekende PUAL bouwtechniek van Hymer en het lichtgewicht SLC chassis. Het onderstel dat eerder al de European Innovation Award in ontvangst mocht nemen, heeft daarbij nog een ruime dubbele bodem te bieden. Dat is niet te zien aan de totale hoogte van de camper en ook niet aan de stahoogte binnen. Onder de vlakke vloer bevindt zich over de gehele lengte een 36 centimeter hoge ruimte. Voldoende plek voor o.a. de elektra, de verwarming en de watertanks (180 en 150 liter groot). Groot genoeg om lang zonder kraan of loosput te kunnen.
Hymer B-MC

Distronic en meer

Resultaat van de unieke samenwerking is een SLC chassis dat vastzit aan de Triebkopf van de Sprinter van Mercedes. Voordeel daarvan is o.a. dat tank, aandrijving etc. voor of onder de cabine een plek vinden. Daarmee krijgt Hymer meer vrijheid in het ontwerpen van zijn deel. De motorisering is ook nieuw. De 177 pk diesel in het vooronder is speciaal voor de campers en ook alleen daarin te vinden. Hij is gekoppeld aan een 6 handbak of een nieuwe 9 traps automaat. Een hogere snelheid en een geringer verbruik is het resultaat. Alle rij-assist systemen die we van de Sprinter kennen, komen nu ook de camperaar te hulp. Zo is er bijvoorbeeld Distronic, een systeem dat de afstand tot je voorganger voortdurend in de gaten houdt. Ook zijwind- en remassist ontbreken niet. Het maakt deze Hymer uniek.
De nieuwe B neemt het lijnenspel van de Sprinter over. Automotive is het toverwoord. De brede grill in zwart en chroom eist duidelijk zijn plek. Onderin zien we de mistlampen met ingebouwde bochtenverlichting. In de camper een nieuw bedacht concept. Je kijkt van voor tot achter, wat ruimtelijk aan doet. Het interieur staat iets schuin, schräg zeggen de Duitsers, zes graden om precies te zijn. Dit is tot in de kastkleppen en de wastafel in de douche doorgetrokken. Het maakt het design herkenbaar en anders. Van de bedden achterin maak je gemakkelijk een ligwei. De trap naar het bed is breed en ook nieuw ontworpen.

B-MC 580 en 680

De 580 is 6,99 meter lang en 2,29 breed. De 142 liter koelkast met vriesvak in de keuken staat bijna tegenover de zithoek. Die is overtrokken met een stof waarop vloeistof geen vat kan krijgen. Het loopt er simpelweg af. Het KomfortBad heeft aan de ene kant de douche met een stahoogte van 1,94 meter. Aan de andere kant het toilet met wastafel.  De standaard enkele bedden met een bedmaat van 195 bij 86 centimeter zijn ook te krijgen in de lengtemaat 2,20 meter. Alweer uniek in een camper onder de 7 meter lengte.
Hymer B-MC
De grotere 680 is ook 2,29 meter breed, maar is 7,39 meter lang. Op de plaats van het Komfortbad vinden we hier in het midden van de camper een Raumbad met een bijzonder ruime douchecabine. De deur van de badkamer kun je als ruimtedeler gebruiken. De keuken staat in hoekopstelling direct tegen de zithoek. Beide modellen zijn voorzien van het Smart Battery System. Dit innovatieve energiesysteem zorgt voor nog meer onafhankelijkheid. Het combineert lithiumaccu’s met loodaccu’s en zorgt voor intelligent laden.
De nieuwe MC-T en B-klasse Modern Comfort zijn vanaf augustus 2018 te koop. Prijzen zijn nog niet bekend. Verwachting is dat de halfintegraal rond de 85.000 euro gaat uitkomen. De integraal zal net onder de 100.000 euro grens blijven. Wij waren gisteren bij de presentatie van de nieuwe campers in Bad Waldsee. Dat kon je zien in ons eerste Live-event (elke dinsdagavond 19.00 uur) op Facebook. Naar de video.
www.hymer.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!