Hymer

Hymer zegt alle Europese beurzen af

Nieuws

De Erwin Hymer Group zal dit jaar – met geen van zijn merken – op een beurs in Europa staan. De te verwachten hoge bezoekersaantallen en de te nemen maatregelen door het coronavirus zijn niet te combineren, aldus het concern.

Hymer: gezondheid gaat voor alles

Dus ook op de Caravan Salon ontbreken de merken die onder de vlag van Hymer vallen. Gisteren werd bekend dat de Caravan Salon 2020 door gaat. Wel is de beurs een week verschoven. De grootste en belangrijkste kampeerbeurs staat nu gepland voor 5 tot 13 september. Dit jaar zullen Bürstner, Carado, Crosscamp, Dethleffs, Eriba, Etrusco, Hymer, Niesmann+Bischoff, Laika, LMC en Sunlight dus niet aanwezig zijn.

CEO van de Erwin Hymer Group (EHG) Martin Brand (foto boven artikel): “De gezondheid van onze klanten, medewerkers en partners staat voor ons op de eerste plaats. Dat is een zware verantwoording. In deze coronacrisis – met specifieke eisen aan hygiëne en afstand – kan er amper sprake zijn van een ongedwongen sfeer bij gesprekken, adviezen en aankoop. Dit zien wij echter als een noodzakelijke voorwaarde voor een succesvolle beurs. Daarom zien wij als EHG – samen met al onze merken – af van deelname aan alle beurzen. Dit geldt ook voor de Caravan Salon Düsseldorf die in september gehouden wordt.”

Op andere manieren naar de klant

Hymer kiest ervoor om de klant op andere manieren te bereiken. Het uitgebreide dealernetwerk – zo’n 1200 stuks in Europa – gaat daarbij helpen. Klanten kunnen altijd dichtbij huis terecht. Om modellen te bekijken, advies te vragen of om uitleg te krijgen. Ook zal Hymer digitaal een tandje bijzetten om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Digitale marketing krijgt nog meer aandacht. Al het productnieuws voor 2020 is zo in een compleet veilige omgeving voor iedereen te zien.

Hymer benadrukt dat de huidige unieke omstandigheden dit uitzonderlijke besluit veroorzaken. “Kamperen staat voor vrij, flexibel en individueel vakantie houden overal in Europa. Dat zal ook zo blijven in de toekomst. Want onze klanten zijn autark onderweg en zijn daardoor onder de huidige omstandigheden minder beperkt. In hun huis op wielen kunnen ze probleemloos de vereiste afstand houden. Dit maakt het mogelijk dat velen ook dit jaar met inachtneming van de geldende regels van hun vakantie kunnen genieten.”

Positief voor 2021

De vooruitblik naar kampeer- en beursseizoen 2021 is wat Martin Brand betreft positief. “De huidige crisis zal de trend naar bewust en onthaast reizen versterken. Ondanks het afzeggen van beursdeelname voor dit jaar verheugen we ons op volgend jaar. Dan laten we met veel plezier alle nieuwe en innovatieve ontwikkelingen aan een breed publiek zien. De populariteit van kamperen en slow travel – het ontspannen en veilig onderweg zijn met een (bus)camper of carvan – zal verder toenemen.”

Naar de site van de Erwin Hymer Group

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant