ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Hymer Smart Battery System
Hymer Smart Battery System
Accessoires

Hymer Smart Battery System

  1. 12 januari 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Met het Smart Battery System introduceert Hymer een energiesysteem waarmee je nog onafhankelijker kunt zijn. Uniek in zijn soort, een combinatie van Lithium- en loodaccu met daaraan gekoppeld een intelligente lader. 

Smart Battery: combinatie van lood met Lithium

Vandaag presenteerde Hymer op de CMT een  nieuw energiesyteem. In elke camper van Hymer zit standaard een startaccu en een huishoudaccu. Dit systeem biedt mogelijkheid om hier een Lithiumaccu aan te koppelen. Is de doorsnee loodaccu bij constant gebruikt en lage lading vaak al na 3 jaar aan het einde van zijn kunnen, de Lithiumaccu gaat langer mee en kan beter presteren. Nadeell: ze zijn duur in de aanschaf. Dat is  bij dit systeem niet het geval.

De HY-Tec Lithiumaccu 135 bestaat uit zes aparte modules (LE300) die parallel bij de loodaccu worden aangesloten. Deze eventueel nog uit te breiden aanpassing vewrhoogt de levensuur van het hele systeem met factor 3 tot ongeveer 10 jaar. De Lithiumaccu neemt de meeste oplaadcyclussen over. De loodaccu’s worden een soort back-up voorraad. Betrouwbaar en stabiel stroom onderweg is het resultaat. Je bent minder afhankelijk van de stroompaal.

Langer zelfstandig

Ten opzichte van een extra loodaccu levert het bijschakelen van de Lithiumaccu twee keer zoveel  capaciteit en een gewichtsbesparing van 5 kilo. Met de doorsnee gebruikers in een camper kun je opeens in plaats van 2,8 nu 5,6 dagen zelfstandig staan. De efficiency van het accupakket gaat omhoog van 70 naar 90%. Door de koppeling is het systeem ook te gebruiken bij  temperaturen onder de 5 graden. Bij lagere temperaturen neemt de minder temperatuurgevoelige loodaccu de werking namelijk over. Er zijn drie verschillende pakketten mogelijk. Verschillend qua aantal gebruikte accu’s.  Zo is het systeem af te stemmen op de wensen van de camperaar. Vanaf deze maand is het te koop en kan het in alle modellen van Hymer en Hymercar geplaatst worden.

www.hymer.nl

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Accessoires NIEUWS