Hymer MasterLine 880 2020

Hymer MasterLine 880 met drie assen

Campers

De MasterLine 880 komt als derde uitvoering boven de MasterLine 780 en 790 integraal te staan. Precies 1 meter langer en met tandemas.

MasterLine 880 is nieuw topmodel

Hij is met 8,89 meter wél langer, maar bleef met 2,35 meter even breed als de eerste twee. Door zijn lengte en twee assen achter is het een behoorlijk indrukwekkende verschijning. De MasterLine 880 mag tot 5,5 ton wegen waardoor je een C-rijbewijs nodig hebt. (Morgen lees je op onze site hoe je dat gratis kunt krijgen bij aankoop van een Hymer). Basis is de zogenaamde Triebkopf van de Sprinter, dus met voorwielaandrijving. Daar schroeft Hymer het zelf ontwikkelde SLC-Chassis aan vast.

Met negentraps automaat

Door het gebruik van het eigen SLC-Chassis is er ruimte voor een dubbele bodem van 36 centimeter hoog. De 177 pk onder de kap is optioneel te koppelen aan een negentrapsautomaat. Alle al eerder genoemde assist-systemen ontbreken ook op de MasterLine 880 niet. In het interieur is een meter extra lengte natuurlijk terug te zien. Doordat de deur verder naar achteren staat, is de langsbank in de zithoek 30 centimeter langer. Nog eens twintig centimeter kwamen ten goede aan de keuken.

Extra ruim sanitair

Meeste profijt van de extra lengte heeft ontegenzeggelijk de badkamer. Hymer noemt het een Salonbad. De wastafel staat namelijk niet tegenover de douchecabine. Zoals we dat kennen van het Raumbad. Er is een aparte ruimte voor gemaakt. Achterin ook nog eens veel kastruimte. De enkele bedden zijn zo’n 2 meter lang en 90 centimeter breed.

Concurrerende prijs

De Hymer MasterLine 880 gaat in Duitsland 116.000 euro kosten. Dat is – als je er vergelijkbare Liner modellen naast zet – best een concurrerende prijs. Voor ons land komt daar wel nog de bpm bovenop.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant