Sprinter Triebkopf

Hymer grootste klant voor Mercedes Sprinter

Nieuws

Voor Mercedes Benz Vans was 2017 al een recordjaar. De nieuwe Sprinter moet ervoor zorgen dat 2018 daar niet voor onder doet. Hymer gaat de grootste Sprinter-klant worden.

SprinterGrotere rol op groeiende campermarkt

De bestelbustak van Mercedes kan trots terugkijken. Er liepen in 2017 401.000 bestellers en personenbussen – Großraumlimousinen klinkt een stuk mooier – van de band. Dat is een plus van 42.000 voertuigen oftewel 12%. Daarmee kan men voor het vijfde jaar op een rij bogen op een hogere afzet en voor het vierde jaar op rij op een record. Daar ligt een strategie aan ten grondslag onder de naam ‘Mercedes-Benz Vans goes global’. Daarmee is groei gegarandeerd en worden steeds nieuwe zakelijke mogelijkheden gevonden, aldus Volkert Mornhinweg, bedrijfsleider van Mercedes-Benz Vans.

Zo gaat het merk met de ster een belangrijkere rol spelen in de groeiende campermarkt. Daarbij helpt het dat de nieuwe Sprinter voor het eerst ook leverbaar is met voorwielaandrijving. Niet alleen een hoger laadvermogen, maar ook meer mogelijkheden voor het plaatsen van een opbouw zijn de belangrijkste voordelen. Mercedes kan de Sprinter nu ook als ‘Triebkopf’ leveren, alleen de cabine met de voorwielen. Compleet met aandrijving en tank. De camperbouwer heeft vervolgens met alles wat achter de cabine komt de vrije hand. Een nieuwe groeimarkt voor de Sprinter. Morhinweg: “We zijn bijzonder blij dat onze langjarige partner Hymer de grootste klant zal worden voor de Sprinter”. Op de foto: Volker Mornhinweg (Mercedes-Benz Vans, links), met Christian Bauer (bedrijfsleider Hymer GmbH & Co. KG).

Intensieve samenwerking Hymer en Mercedes-Benz

Het contract is getekend, Hymer heeft een viercijferig aantal Triebkopf-Sprinters voor 2018 gekocht. Vanaf 2019 zal er jaarlijks rekening worden gehouden met een hoog viercijferig getal aan afname door Hymer. De eerste voertuigen gaan de komende weken al richting Hymer om te worden omgebouwd tot camper. De samenwerking tussen Hymer en Mercedes was al intensief bij de ontwikkeling van de nieuweling. Zo kon een en ander optimaal op elkaar worden afgestemd. De voertuigspecifieke eigenschappen passen prima bij de behoeften van de camperbouwer. Een voortzetting van de samenwerking die tussen deze twee bedrijven al ruim veertig jaar duurt. De allereerste Hymer had ook een Benz als basis. De nieuwe campervariant laat ook zien hoe ver we kunnen gaan met de digitalisering in een voertuig. Basisvoertuig en camperopbouw zijn digitaal met elkaar verbonden. Alle camperfuncties zijn straks te bedienen vanaf één plek. Bijvoorbeeld over het infotainmentsysteem in het voertuig of via je smartphone.

www.mercedes-benz.nl

www.hymer.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant