Hymer DuoCar S: het concept uitgewerkt

Campers

De Hymer DuoCar S was in 2017 voor het eerst te zien tijdens de Caravan Salon als concept car. Het publiek kon er tijdens de show en online op reageren. Nu is hij te koop. Basis is de Mercedes Sprinter en hij heeft een andere indeling. En, de naam zegt het al, geschikt voor twee personen. In je eentje mag ook.

Wensen koper centraal

Hymer snapt dat niet alleen gezinnen met een camper op vakantie gaan. Koppels en singles doen dat ook. Sterker nog, ze vormen een groot deel van het koperspubliek. Niet gek om daar eens goed op in te spelen, zo is de gedachte achter de Hymer DuoCar S. De consument kon vooraf al zijn bedenkingen, tips en adviezen over de getoonde concept car online kwijt bij de fabrikant. En die nam dit mee bij de verdere ontwikkeling van het uiteindelijke eindresultaat.

Strak uiterlijk met veel glas

Onder de kap de 143 pk sterke diesel. En natuurlijk alle assist-systemen die de Sprinter van huis uit meeneemt. Zijwind-assist, adaptive cruise control enzovoorts. Het resultaat: meer veiligheid en comfort. Aan de buitenkant ontbreken de nodige kleppen en luiken. Het zorgt voor een strak uiterlijk. Ook de grote ramen vallen op. Deze zorgen voor veel daglicht in het interieur en bieden toch ook privacy omdat ze getint zijn. Je herkent hierdoor in eerste instantie zeker geen buscamper in de DuoCar S.
Hymer DuoCar S 2020

Praktisch interieur

Het interieur is vooral praktisch. Dat begint al bij de innovatieve couche-zitbank. Hiervan maak je simpel een tweepersoonsbed met een lengte van 2 meter. Daar zie je overdag niets meer van; het beddengoed past namelijk in de geïntegreerde opbergruimte. Optioneel kun je kiezen voor een hefdak en daarmee extra slaapplaatsen. Je kunt dan ook besluiten om de bank de bank te laten en boven te gaan slapen. De ruime keuken is voorzien van een apothekerskast. De koelkast heeft een inhoud van 70 liter. Helemaal achterin heeft de DuoCar S een zogenaamd Raumbad. De douchebak is in de vloer geïntegreerd en het toilet uittrekbaar. Ook is er nog plek voor een grote kast zodat je de ruimte ook als garderobe kunt gebruiken.
Hymer DuoCar S 2020 keuken

Autark

Met deze buscamper kun je van de gebaande paden af gaan. Daarvoor zorgt o.a. de verwarming op diesel en de 93 liter grote brandstoftank. Optioneel kun je nog kiezen voor het Hymer Smart-battery systeem. Hierdoor gaan je accu’s langer mee. Het is een combinatie van lood- en lithiumaccu’s. Bij een normaal verbruik kun je bijna tien dagen langer zonder walstroom. Nog even geduld, de DuoCar S is vanaf komende winter te koop.
www.hymer.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant