Hymer B-ML I 890

Hymer B-ML I 890 nieuwe integraal

Campers

Eerst waren er de Hymer MasterLine 780 en 790 integraal. In september lieten we de 880 met tandemas zien. Nu is er het logische vervolg: de Hymer B-ML I 890.

I 890: ruim met queensbed

De nieuwe Hymer B-ML I 890 is 8,99 meter lang en 2,35 meter breed. Een grote jongen dus. Navenant is de ruimte in het interieur. De MasterLine integraal uit de B-klasse heet kortweg B-ML. En voor 890 staat de I van Integraal. Het is na de 880 de tweede camper met een dubbele as aan de achterkant op het eigen SLC-chassis.

Hymer B-ML I 890
Indeling Hymer B-ML 890.

Alleen het beste voor de B-ML I 890

De nieuwe integraal heeft echter heel wat meer te bieden dan alleen veel ruimte. Hymer stopte er namelijk al zijn expertise in. Alleen het beste was goed genoeg voor dit paradepaardje. Het ruimtegevoel binnen is ongekend. De hoeveelheid opbergruimte eveneens. De naar achter verplaatste deur in het woongedeelte zit precies tussen de keuken en de zithoek. Hier is de bank aan de zijkant 30 centimeter langer dan bij de 790. Het keukenblok werd 15 centimeter breder ten opzichte van de 790.

Handig is de halfhoge apothekerskast tegenover de keuken. Daar komen nog eens drie kledingkasten bij. En nog twee aan elke kant van het bed. Het slaapgedeelte is middels een schuifdeur af te scheiden van de badkamer. Daar vinden we een nieuw ontworpen wastafel en een bovenkast met spiegeldeur en geïntegreerde verlichting. Het toilet kreeg meer ruimte, want de douche is separaat. De badkamer kreeg daarbij zijn eigen raam.

B-ML I 890 front

Slapen als thuis

Het queensbed achterin – voorin hangt ook nog een hefbed – heeft een bedmaat van 2 meter bij 1,60 meter. Aan elke kant is een gangpad van 40 centimeter breed. Zo kom je gemakkelijk bij de kasten aan het hoofdeinde. Nog meer bergruimte is bereikbaar via de drie luiken in de vlakke bodem van de B-ML I 890. Het interieur oogt modern met mat wit gekleurde oppervlakken en het meubeldecor Grand Oak. Het donkerdere Velvet Ash steekt daar mooi bij af.

Voor C1 rijbewijs: 5500 kilo

Zo’n grote jongen – op 1 centimeter na is hij negen meter lang – hou je uiteraard niet onder de 3500 kilo. Zijn maximale totaalgewicht staat op 5,5 ton. Je hebt voor dit huis op wielen dus een C1-rijbewijs nodig. Voordeel is dat je een hele berg aan bagage mee kunt nemen. Je hoeft daarbij ook in Oostenrijk of Zwitserland niet bang te zijn voor de weegbrug. Daarbij is het rijden met de B-ML I 890 net zo comfortabel en stabiel als in een veel kleiner model.

B-ML Hymer

B-ML I 890 staat op Sprinter

Optioneel heeft deze integraal 177 pk onder de kap. Naar keus heeft hij een handgeschakelde zes versnellingsbak of een negentrapsautomaat. Natuurlijk zitten er ook weer alle assist-systemen op die we inmiddels kennen van de Mercedes. Alle technische installaties zijn ondergebracht in de dubbele bodem. De stahoogte bedraagt 1,98 meter. In de nieuwe ontwikkelde voorkant de supergrote voorruit met mega uitzicht. De Hymermobil B-Klasse MasterLine I 890 is vanaf de zomer van 2020 verkrijgbaar.

Naar de site van Hymer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant