Hymer aktiemodel Edition1One vanaf oktober

Campers

Naast de nieuwe Hymer B Modern Comfort en de facelift van de ML-T komt de camperbouwer uit Bad Waldsee met zogenaamde ‘Sondermodelle’ die luisteren naar de naam Edition1One. Drie verschillende modellen waarvan er per model maar 150 zullen worden gemaakt.

In oktober al ermee weg

De drie modellen zijn de Hymermobil B-MC I 580, de Hymer B-MC T 580 en de ML-T 580. Bijzonder is dat er geen wachttijd is. Slechts enkele weken na het plaatsen van de bestelling staat de camper voor je deur. “Alle actiemodellen hebben de nieuwe Sprinter als basis, hebben een omvangrijke standaarduitrusting en zijn voorzien van de exclusieve Editions-badge. Ze blijven daarbij, ook met vier inzittenden, onder de 3500 kilo”, aldus Christian Bauer van Hymer.

Zo licht mogelijk

Dat laatste is een belangrijk kenmerk van de B-MC. Ze zijn zo licht mogelijk gehouden. Daarbij is de aerodynamische vormgeving verbeterd en hebben ze meer bergruimte door de nieuwe dubbele bodem. Standaard zijn ze voorzien van een 180 liter verswatertank en een 150 liter afvalwatertank. Het SLC-chassis dat door Hymer aan de Triebkopf van de nieuwe Sprinter wordt vastgezet, voor de B-MC I en T, zorgt voor het mooie gewichtsresultaat. De ML-T heeft de Sprinter met achterwielaandrijving als basis.
Hymer Edition1One
De Edition1One modellen zijn o.a. voorzien van de zogenaamde Tempmatik. Een halfautomatische airco. Opvallend zijn de originele Mercedes lichtmetalen velgen van 16 inch en een zilveren metallic kleur van de opbouw. Bij de halfintegraal is de cabine uitgevoerd in Tenorit grijs metallic. Op de badge staat ook het nummer (tot aan 150) van de camper. Er is keus uit twee houtdecors met daarbij passende bekleding. Deze is voorzien van het opschrift Edition1One, ook terug te vinden op het dashboard.

De extra’s

De B-MC actiemodellen hebben 177 pk en een automatische versnellingsbak, de nieuwe 9 traps Wandler. Bij de ML-T met 163 pk is dat de 7-traps 7G-Tronic. Ze zijn voorzien van een zogenaamde Hold-functie en uitgerust met een Eco start- en stopsysteem. Het MBux multimedia-systeem met 10,25 inch monitor is ingebouwd. Daarmee ook meteen navigatie, DAB, touchscreen, bediening aan het stuur en achteruitrijcamera. Boven de cabinestoelen een te openen panorama-dakraam, een hordeur en verduistering in de cabine. Bij de integraal valt het elektrische raam in de bestuurdersdeur op. De enkele bedden zijn om te toveren tot een grote ligweide door het meegeleverde kussen te gebruiken. Een 32 inch tv zit er ook in, compleet met dvd en aangesloten op het Hymer Smart Multimedia systeem met Bluetooth. De Edition1One is vanaf oktober leverbaar.
www.hymer.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant