Hybrid Power Chassis van AL-KO kan de weg op

Accessoires

Eind vorig jaar toonde AL-KO een studie van een chassis voorzien van een elektrisch aangedreven achter-as. Speciaal voor bestellers en lichte vrachtwagens die de stad in moeten kunnen. Inmiddels kun je het Hybrid Power Chassis gewoon tegenkomen op de openbare weg.

Hybrid Power Chassis is eerste in deze gewichtsklasse

Die elektrisch as levert 90 kW en kan in de stad de aandrijving overnemen. AL-KO heeft daarmee, samen met partner Huber Automotive AG het eerste hybride-concept voor bestellers en lichte vrachtauto’s. Een combinatie van elektrisch rijden en het onbegrensde gebruik van de verbrandingsmotor is hiermee mogelijjk. De basis voor het Hybrid Power Chassis is het variabele lichtgewicht chassis van AL-KO. De capaciteit van de accu’s kan per voertuig verschillen, al naar gelang de behoefte. Kies je bijvoorbeeld voor twee accu-pakketten dan heb je genoeg vermogen om zo’n 100 kilometer volledig elektrisch af te leggen. Kies je voor één pakket, dan heb je het voordeel van een hoger laadvermogen. Voor langere ritten kun je de aanwezige verbrandingsmotor onbeperkt gebruiken. Gebruik je beide aandrijvingen tegelijk, dan bereik je een te verwachten brandstofbesparing van dertig procent.
Hybrid Power Chassis
www.alko-tech.nl
AL-KO heeft ook een update voor zijn levelsysteem HY4. Dat is vanaf nu namelijk via je telefoon te bedienen en heeft een weegfunctie. Nooit meer naar de weegbrug. We schreven er eerder over:
Voor het volautomatische HY4-levelsysteem van AL-KO komt per oktober een upgrade beschikbaar. Het systeem, sinds vorig jaar op de markt, is dan te bedienen per app. Nieuw is de weegfunctie. Zo hou je het gewicht gemakkelijk in de gaten.

Ook achteraf toe te voegen

Het HY4-systeem is het eerste levelsysteem waarmee je je camper ook kunt wegen. Op de komende Caravan Salon laat AL-KO dit het voor het eerst zien. De nieuwe functie kan ook worden toegevoegd aan de nu al gemonteerde HY4-systemen. Het – zonder dat je het weet – overbeladen of foutief beladen van je (bus)camper behoort hiermee tot het verleden. Een hoger comfort, een hogere veiligheid en een lager brandstofverbruik zijn zo gegarandeerd.
Het hele artikel lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant