Holzmobil

Holzmobil: de houten camper

Campers

Het Duitse Holzmobil staat op de Caravan Salon met een houten camper. Een wereldprimeur. Al is het natuurlijk alleen de opbouw die helemaal van hout is.

Holzmobil: houten opbouw en interieur

Yabba Dabba Doo, een houten camper. Volledig handwerk, maar met modernste Leichbau-techniek. Binnen ruik je de olie die op de binnenwanden zit. Want zowel de buiten- als de binnenkant als het interieur is puur hout. Een ecologisch verantwoorde opbouw. Ook nog eens heel duurzaam, want rotten doet hij niet. De Holzmobil is voor het eerst te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf. Een heuse wereldprimeur. De houten opbouw is met blanke scheepslak behandeld. Je ziet puur hout. De buitenkant is in principe onderhoudsvrij. Maar je kunt er voor kiezen hem zo nu en dan in de olie te zetten. Het dak is wit, maar toch puur natuur. Het ademt, zo kan vocht via het dak ontsnappen. Andersom is het uiteraard waterdicht.

De camper is ontstaan toen vader en zoon – met een timmermansbedrijf – een camper zochten. Zo ecologisch mogelijk. Toen ze die niet konden vinden, besloten ze er zelf eentje te bouwen. Het zal geen serieproductie worden, maar we kunnen ons voorstellen dat hij bij meer mensen in de smaak valt. Het model op de foto heeft een gewicht van maximaal 4500 kilo. Het laadvermogen is 800 kilo. Maar een maximaal 3500 kilo wegende Holzmobil-variant is al in de maak. Er zit dan geen alkoof op en het houten interieur is minder massief. Dat scheelt voldoende kilo’s om een camper voor B-rijbewijs neer te kunnen zetten.

Alle basisvoertuigen mogelijk

Het interieur doet niet onder voor de meest luxe blokhut. Ook hier alles handwerk en dat zie je eraan af. De opbouw op de Caravan Salon staat op een MAN TGE 4-180 onderstel. Maar de klant kan elk gewenst voertuig kiezen. Van Sprinter tot Ducato. Bestel je een Holzmobil op de Salon, dan is hij mei volgend jaar klaar. Tenminste, als je bij de eerste vijf kopers zit.

Naar de site van Holzmobil.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant