ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Hoe maak je kamperen sexy?
Hoe maak je kamperen sexy?
Tent

Hoe maak je kamperen sexy?

  1. 25 augustus 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

Bijna 1,7 miljoen mensen keken naar de eerste aflevering van het Omroep Max programma “We zijn er bijna!”. Mooie promotie voor het kamperen zou je zeggen. Dat valt een beetje tegen. Hoe maak je kamperen weer sexy?

Kamperen is laagdrempelig, avontuurlijk en sexy

Want niet iedereen en vooral niet de jongere mensen kijken. Omdat ze zich niet met de hoofdrolspelers van het programma kunnen identificeren. Hoe krijg je jonge mensen dan aan het kamperen? Dat is een vraag waar de branche zich al jaren mee bezig houdt. De gemiddelde kampeerder vergrijst. De markt voor campers groeit weliswaar, maar de verkoop van caravans herstelt matig en ook campings hebben het moeilijk. Campwerk, producent van tenttrailers en daktenten, maakt met zijn daktent Adventure kamperen weer laagdrempelig, avontuurlijk en sexy.

kamperen daktent sexy

Om dat te laten zien, maakten Robert en Andrea een roadtrip door Noorwegen naar de Noordkaap met de nieuwste Campwerk daktent. Onervaren op het gebied van kamperen, ervoeren zij deze manier van reizen als supercomfortabel en avontuurlijk. Andrea: “Ons doel was om de Noordkaap te bereiken. Dat betekent veel kilometers maken en nooit ergens lang blijven. De daktent leek ons wel iets, maar wisten niet of dat op onze Renault Clio te doen was. Meestal zie je die op een grote 4×4 liggen. Bij Campwerk wilden ze graag meewerken om deze reis mogelijk te maken.”

Met de daktent op een Clio

Afgelopen juli vertrok het stel (30 en 34 jaar) vanuit Den Haag naar Noorwegen voor hun reis. “Het opzetten ging vanaf de eerste keer al erg makkelijk. Binnen 5 minuten ben je geïnstalleerd. Omdat je in Noorwegen ook mag wildkamperen, waren eigenlijk alle plekken bereikbaar. We hebben zelfs op een gletsjer gekampeerd. Dat doe je niet snel met een caravan of tent. Je bent zo erg mobiel en flexibel. Deze manier van reizen is ons ontzettend goed bevallen.”

kamperen sexy
Ivar van der Leij van Campwerk vult aan: “Eigenlijk maak je met een daktent van je eigen auto een kleine camper. De daktent is binnen 10 minuten gemonteerd op de dakdragers van je auto en binnen 5 minuten opgezet. Je slaapt comfortabel van de grond, de daktent wordt niet vies en je kofferbak blijft vrij voor je bagage. Na het seizoen zet je de daktent in je schuur of op zolder en gebruik je je auto om weer naar je werk te gaan. Zo bespaar je erg veel geld. De Adventure 140 is er vanaf een kleine € 1.300,-

Campwerk staat de komende periode op de volgende beurzen in Duitsland, Nederland en voor het eerst ook in België.

 Caravan Salon  4wd Festival  Buitenfestival  KCJ  OffRoadbeurs
 

Düsseldorf (D)

26-08 t/m 03-09

Oss (N-Br.)

10-09

Drouwen (Dr.)

17-09

 

Utrecht

11-10 t/m 15-10

 

Lommel (B)

18-10 t/m 19-10

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Tent NIEUWS