Caravan Salon 2020

Hoe gaat de Caravan Salon 2020 eruitzien?

Nieuws

De Caravan Salon 2020 in Düsseldorf gaat – als een van de weinige grote publieksbeurzen – door. En wel van 4 tot 13 september. Welke maatregelen zijn er genomen?

Caravan Salon 2020

Vorig jaar waren er bijna 270.000 bezoekers op ’s werelds grootste kampeerbeurs. Dit jaar zal dat anders zijn. Er is een maximum van 20.000 bezoekers per dag vastgesteld. Hoewel iets kleiner van oppervlakte, blijven er dit jaar nog zo’n 200.000 vierkante meter over van de beursruimte. Daarin vinden rond de driehonderd aanbieders hun plek. Op de Caravan Salon 2020 ontbreken enkele – ook bekende – namen. Ze vinden het risico voor hun medewerkers en het publiek te groot. Zo staat de Trigano Group in de hal waar tot nu toe Hymer te vinden was. Andere merken – als Knaus en Carthago – kondigen juist veel nieuws aan.

Welke maatregelen zijn er zoal genomen? De vakdag voor pers op vrijdag komt te vervallen. De beurs is al vanaf vrijdag open voor publiek. Kaarten en parkeerkaarten zijn alleen online te bestellen en niet te koop aan de kassa. Er zijn extra brede gangpaden om de anderhalve meter afstand te kunnen aanhouden. De organisatie gaat dit met camera’s in de gaten houden. Mondkapjes zijn niet verplicht, wel aanbevolen. Er is voldoende ventilatie. Je mag alleen samen met je eigen gezin tegelijk een caravan of camper van binnen bekijken. Na elk bezoek worden voertuigen gereinigd. Handen schudden is uit den boze. Betalen kan alleen contactloos.

Het ziet er dus naar uit dat de Caravan Salon 2020 doorgaat. Er is echter nog steeds een maar. Want als de omstandigheden veranderen, kan ook de regelgeving wijzigen. Dat heeft de beursorganisatie niet in de hand. Diverse grote beurzen elders – als de Mobicar in Brussel en de 50PlusBeurs in eigen land – zijn inmiddels afgelast.

Naar de site van de Caravan Salon.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant