Hobby zet Optima Ontour Edition in de vriescel

Nieuws

Hobby en Truma zetten de Hobby Van Optima Ontour Edition in de ijskast. Letterlijk welteverstaan. Op deze manier wil Hobby de winterhardheid van de camper testen.

Tot min 20

Zelf hebben we de winterhardheid van Hobby eerder in Noorwegen mogen ervaren (zie ons Campingtrend Magazine van maart). Ook deze test werd glansrijk doorstaan. Om helemaal zeker te zijn van de winterhardheid van hun smalle halfintegraal camper gebruikt Hobby de koelcel van verwarmingsspecialist Truma. In die cel daalt de temperatuur tot een ruige min 20 graden. Vervolgens meet men in de camper op verschillende kritische punten de binnentemperatuur. Daar komt ook een warmtecamera aan te pas om eventuele zwakkere plekken op te sporen. De sensoren zijn aangebracht in de zitgroep, in het midden van de camper, bij het bed en in de natte cel. Ook bekijkt een warmtecamera de buitenkant. Zo worden eventuele ‘lekken’ zichtbaar als binnen de temperatuur omhoog gaat.

Vast testonderdeel

Hobby Optima KaltekammerNa afloop tevreden gezichten bij het testteam. Zo zijn ze onder meer in hun nopjes met het nieuwe materiaal dat werd gebruikt bij de wielkasten. Blijkt prima te isoleren. De Hobby Optima Ontour Edition doorstaat met glans alle punten in de test. Van de gelijkmatige verdeling van de warmte binnen, tot aan het niet ontstaan van condens. De toevoer van warme lucht richting het bed werd naar aanleiding van deze test zelfs nog verbeterd. Waarmee het nut van dergelijke testen maar weer eens is aangetoond. Hobby zal deze dan ook geregeld voor al zijn modellen herhalen.
(Foto beneden uit ons artikel in het Campingtrend Magazine van maart).
www.hobby.nl
Hobby koude-test

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant