Hobby Optima Ontour Edition als Van

Campers

Buscampers zijn populair. Dit komt vooral de compacte buitenafmetingen. Camperfabrikanten springen daar op in met de Van: een halfintegraal die net zo smal is als een buscamper. Ook Hobby heeft ze nu. De Optima Ontour V 65 GE en V 65 VF met respectievelijk enkele bedden en een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed.

Ruim laadvermogen

Hobby is niet de eerste camperbouwer die met dit idee komt. Van oudsher heeft Adria de Compact-serie en recent zagen we soortgelijke campers verschijnen bij onder andere Carado en Sunlight. De Vans heten bij Hobby voluit Optima Ontour Edition en moeten populaire instappers worden. Om ze extra aantrekkelijk te maken krijgen ze – ondanks een gunstig prijskaartje – een volle uitrusting mee. Denk aan; televisie, automatische schotelantenne, luifel, navigatiesysteem en uittrekbare gasflessenhouder.
Daar komt bij dat er veel ruimte is in de garage. Het laadvermogen is met 620 kilo voldoende om flink wat bagage mee te kunnen nemen. De twee zijn 6,77 meter lang, 2,16 meter breed en blijven ruim onder de grens van 3500 kilo. De SlimTower-koelkast heeft een inhoud van 140 liter. De compacte wasruimte heeft een separate douchecabine. De prijs van de Hobby Optima Ontour Edition komt in Duitsland net onder de 51.000 euro. In Nederland komt daar zo’n 12.000 euro btw en bpm bij.
Optima Ontour

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant