ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Hobby Ontour opgewaardeerd
Hobby Ontour opgewaardeerd
Caravans

Hobby Ontour opgewaardeerd

  1. 13 juni 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

alleen bij de Premium en Landhaus serie en in de 495 WFB en 560 WFU, in andere modellen is dat een optie.Hobby heeft voor het seizoen 2018 de Ontour opgewaardeerd. De serie blijft de instapper van Hobby maar kruipt meer tegen de modellen uit het hogere prijssegment aan.

Ontour opgewaardeerd

In 2018 zien we ook op de Ontour serie de kunststof kappen over de randen van de caravan. Het karakteristieke front met de windroos is nu een gewone Hobby neus geworden. Herkenbaar en waarschijnlijk in de productie ook gemakkelijker. De Ontour was bijna de enige afwijkende Hobby die er rondrijd, als we de Prestige en het Landhaus buiten beschouwing laten. Anders bouwen brengt kosten met zich mee en die zijn nu na de aanloop kennelijk uit de productie gesneden.

Basic interieur

In het interieur is wel de eigen Ontour stijl behouden. Het voornamelijk grijs getinte houtwerk, vloer en zelfs de bekleding, neigen naar modern maar het geheel komt wel een beetje gemaakt en plastic over. Hobby noemt het decor “Cocobolo/Piquet Grey” en de bekleding “Taiga” spannende namen voor licht grijs.

Hobby ontour opgewaardeerd interieur

De Hobby Ontour serie kenmerkt zich door de smalle en lichte opbouw van 2,20 meter. De Ontour 390 SF  is tevens de kleinste Hobby die er te koop is. Met een startgewicht van 1300 kilo (aslast) hoort de Ontour echter niet bij de lichtste caravans in dit segment.

Hobbykomplett

De Ontour doet verder wel eer aan de uitdrukking “Hobbykomplett” Wat zoveel wil zeggen dat er geen opties af fabriek nodig zijn want alles dat je nodig hebt zit erin. De elektra wordt aangestuurd door Hobby’s eigen Ci-bus systeem waarbij alle funties door een paneel met tft scherm bediend kunnen worden. Dit is bij de Premium en Landhaus serie standaard. Het zit ook in de 495 WFB en 560 WFU. In de andere modellen is het een optie.

Opwaarderen schijnt toch ook bij extra complete Hobby modellen mogelijk te zijn. Denk hierbij dan aan Truma varioheat “comfort”, vloerverwarming en een uitgebreide Blaupunkt geluidsinstallatie.

De vier nieuwe Ontour Hobby’s zijn nu standaard voorzien van de nieuwe eendelige en extra brede toegangsdeur die de andere Hobby modellen vorig seizoen al hebben meegekregen.

www.hobby-caravan.de/nl

Bewaren

Bewaren

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

Bürstner caravannieuws 2014
Caravans

Bürstner caravannieuws 2014

Een compleet vernieuwde Averso Plus, een nieuw interieur voor de Premio. Keuze uit 38 indelingen en modellen tesamen. Bürster is...

  1. 29 juni 2013, 0:00
  2. 0 Reacties

MEER Caravan Hobby, Caravans NIEUWS

Meer Adria 2018 caravannieuws
Caravans Caravans

Meer Adria 2018 caravannieuws

Adria 2018: Naast de nieuwe Action-indelingen staat de gehele Aviva serie voortaan op een Al-Ko chassis en krijgen alle serie USB aansluitingen standaard. Nieuwe indelingen in het Aviva, Altea en Adora aanbod. Adria 2018:…

  1. 22 juli 2017, 11:00
  2. 0 Reacties