wintermarkt

Hobby: een wintertest bij min 18

Caravans

Januari en februari zijn de koudste maanden in Noord-Zweden. Regelmatig duikt de temperatuur hier onder de -20 graden. De Zweedse Hobby-dealers gaan in deze tijd op pad met nieuwe caravanmodellen om ze te testen en om te laten zien dat winterkamperen gewoon mogelijk is.

Hobby bezoekt wintermarkt

We zijn in Zweden, waar in deze koudste periode van het jaar de populaire wintermarkt van Jokkmokk plaatsvindt. Deze gemeente telt zo’n 3000 inwoners. De drie dagen durende wintermarkt trekt, hoe koud het ook is, jaarlijks 40.000 bezoekers. Volgens de Hobby-dealers is dit een mooie gelegenheid om de nieuwe Hobby-caravanmodellen te laten zien en in de praktijk te testen. Kun je meteen zien hoe winterhard ze zijn, nietwaar. De 650 KFU en de 720 KWFU uit de Prestige-serie lieten het allemaal gelaten over zich heen komen.
Zo testten we de optionele Alde-vloeistofverwarming in combinatie met de sinds dit seizoen eveneens beschikbare vloerverwarming. Een serieuze optie voor in de winter. Dat bleek. Bij een nachttemperatuur van -18 graden buiten werd binnen in beide caravans binnen no time een aangename +24 graden. Natuurlijk mede dankzij de prima isolatie van wanden, dak en vloer. Zelfs de ramen en de deuren zijn extra geïsoleerd. Standaard bij elke Hobby. Niet dat je denkt dat deze caravans speciaal waren aangepast. Sterker nog, van de 8500 watt sterke Alde 3020 HE werd niet eens de volledige capaciteit gevraagd. Indien gewenst is de verwarming ook op afstand te bedienen via de My Hobby-app. Dat doe je via je smartphone of tablet. Is het al lekker warm als je binnenkomt.

www.hobby-caravan.nl
 
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant