Het Sunlight 2020 nieuws

Campers

Sunlight is het dochtermerk van Dethleffs. Het bouwt zo’n 50.000 campers per jaar. De groei zit er nog steeds in. Nieuw is onder meer hun buscamperconcept Adventure Van. En er zijn jubileumuitvoeringen ter ere van het 15-jarig bestaan van het merk.

Adventure Van

Het merk – dat net als Carado uit de Capron-fabriek in Neustadt rolt – ziet zichzelf als sportief en zijn doelgroep als jong en actief. De mountainbiker, wakeboarder en freeclimber, zeg maar. Speciaal voor deze doelgroep is er het buscamperconcept Adventure Van. Basis is de 4×4 Fiat Ducato. Niet gemaakt voor saaie mensen. Bovenop een rek, niet te bereiken via een ladder, maar via klimbeugels op de achterkant. Eenmaal op dat dak hang je de hangmat tussen twee meegeleverde telescoopbuizen. Aan de eveneens op het dak staande lier met 500 meter lijn laat de wakeboarder zich vanuit de zee weer terugtrekken op het strand. Praktisch zijn de twee schuifdeuren, aan elke kant één. Aan de binnenkant van de achterdeur een klem om je fiets in vast te zetten. Voor als je er aan wilt sleutelen.
Adveture Van Sunlight interieur

Nog niet te koop

De buitenaansluiting voor het water zorgt ervoor dat je je fiets ook schoon kunt maken bij terugkomst. Of jezelf, een douchegordijn voor buiten hoort namelijk bij de standaarduitrusting. Twee uit te klappen bedden vormen een tweepersoonsbed met een bedmaat van 180 bij 145 centimeter. Van twee oppompbare matrassen kun je extra slaapplaatsen maken. Geen dakkastjes, maar netten waar je je spullen in kunt opbergen. Geen koelkast, maar twee uittrekbare en ook van buitenaf te bereiken koellades. De Adventure Van is niet te koop en maakt momenteel een promotietour door Duitsland. Natuurlijk staat hij op de komende Caravan Salon. Sunlight laat het van de reacties van het publiek afhangen of hij in productie gaat.

Jubileumuitvoeringen

Wel al te koop zijn de zogenaamde XV-jubileumuitvoeringen van de halfintegralen T 68 en T 69L. Sunlight viert daarmee zijn vijftiende verjaardag. Van buiten valt de zwarte cabine op. Lichtmetalen velgen, fietsendrager, luifel, sat-tv en navigatie zit er allemaal op. Binnen zien we een leer en alcantara combinatie. Hij gaat bij ons vanaf 74.990 euro kosten. Ook van de buscamper Cliff komt er een jubileumversie. Vanaf het nieuwe seizoen is de dichtheidsgarantie bij Sunlight tot zeven jaar verlengd.
Sunlight XV Edition
www.sunlight.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant