ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Het Knaus-nieuws voor 2019
Het Knaus-nieuws voor 2019
Campers

Het Knaus-nieuws voor 2019

  1. 5 juni 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

We beginnen het Knaus-nieuws met de caravans. De populaire Sport is er nu ook als rijk uitgeruste Silver Selection. Wat het eerste opvalt als je hem ziet – behalve de grijs-blauwe vlakken – zijn de Cat Eye achterlichten. De good old Südwind kreeg een flinke update.

Sport Silver Selection

Standaard zijn ook de lichtmetalen velgen met exclusief Knaus-design. Binnen is er een contrast tussen de donkere houttinten en lichte accenten. In het neuswiel de weegschaal voor de kogeldruk. Verder heeft hij sfeerverlichting, een te openen raam in het bad, een hordeur en een combi-buitenstopcontact. De afvalwatertank van 25 liter inhoud staat op wielen en is daardoor gemakkelijker te legen. De uitvoeringen 460 EU, 500 EU en 540 EU hebben een rolbed, om van de eenpersoonsbedden een groot tweepersoonsbed te maken. Van dit actiemodel komen vijftien verschillende indelingen beschikbaar.

Knaus 2019

De 650 UDF is voorzien van een Skyroof. Dat betekent veel lichtinval en slapen onder de sterren. De 500 QDK en 580 QS kregen een update. Het driepersoons stapelbed achterin is om te toveren tot een zitbank of tot een garage om spullen in te op te slaan. Een gunstig geprijsde familiecaravan. De 500 FDK is vervangen door de 540 FDK met een 142 liter koelkast.

Knaus Sport 2019 interieur

De Südwind

De good old Südwind volgt – wat het design van de buitenkant betreft – de lijn die we eerder al zagen bij de Deseo. Ook heeft dit model de band rondom en is hij voorzien van de nieuwe Cat Eye-achterlichten. De Comfort-deur van 70 centimeter breed is standaard. Lichte tinten in het interieur en een kogeldrukmeter in het neuswiel, AAA remmen en voorzien van een ruime koelkast (afhankelijk van de indeling tussen de 142 en 190 liter). De serie heeft vijftien compleet nieuw ontwikkelde indelingen met een opbouwlengte van vier tot zeven meter. Stapelbedden, keuken voorin, bad achterin en enkele bedden. (Bijna) alles kan.

Südwind 2019

Knaus Cat Eye

Al dertig jaar Knaus-campers

En dan de campers. Ze kunnen allemaal optioneel op 17 inch wielen worden geleverd. De campers hebben een handige deur aan de zijkant voor de gasbun en ook hier achterlichten met de naam Cat Eye. En inderdaad, daar lijken ze ook op.

Daarnaast krijgen alle modellen comfortdeuren. Niet alleen 70 centimeter breed, maar ook gemakkelijker in het gebruik. Bij de Live TI en de Live Wave is de indeling 650 MF nieuw. Ze hebben beiden een Frans bed achterin. Het begon allemaal in 1988 met de Traveller 625, destijds te koop voor nog geen 54.000 euro. Drie jaar later volgde de kleinere 580 met de T4 als basis. In 1996 volgde de eerste integraal: de Travel-Liner 640. Die was met 100.000 euro de instapper bij de luxe klasse. Later volgden de halfintegralen als de Sun en Sky TI. En in 2012 stapte Knaus de razend populaire buscamperklasse binnen met de Boxstar. Daar zijn inmiddels een BoxLive en BoxDrive bij gekomen.

Knaus historie

SUN I

De SUN I is met twee of drie assen leverbaar. Luxe en een design dat nog steeds een evolutie ondergaat. Zo zien de grill en motorkap er in het nieuwe seizoen anders uit. Ook kreeg hij andere lijnen op de zijkant. Naast de nieuwe deur kreeg hij de zogenaamde coming home-verlichting en centrale vergrendeling. Optioneel is er een waarschuwingssysteem voor de dode hoek in de spiegels. Een nieuwe interieurvariant, de Las Vegas, en een grote Dometic-koelkast uit serie 10 zijn eveneens nieuw. De deur is links en rechts te openen. Natuurlijk kun je via het boordpaneel alle functies in de gaten houden.

Knaus Sun I 2019

SKY I

Ook voor dit model een nieuwe neus, nieuwe deur en dode hoek waarschuwing optioneel verkrijgbaar. De vier indelingen blijven, de 650 LEG, de 700 LEG, de 700 LG en 700 LX. De eerste krijgt een nieuwe indeling. Hij krijgt een extra zijdelingse zitplaats. Ook de achterkant werd opnieuw vormgegeven. Ook hier de nieuwe achterlichten net als bij de SKY TI en SKY Wave. Ze zitten in een nieuw gevormde drager.

Van TI Plus

We verklapten het al: basis van de Van TI Plus is de MAN TGE met voorwielaandrijving. Achterwiel- of vierwielaandrijving is eveneens mogelijk. Diverse assist-systemen helpen de camperaar veilig op weg te zijn. We noemen de zijwind-assist, parkeerassist, ABS en een waarschuwingssyteem voor als de bestuurder vermoeidheidsverschijnselen vertoont. Twee indelingen, de 650 MEG en 700 MF, beiden met veel en goed doordachte ruimte van binnen en compacte maten van buiten.

Knaus Van TI 2019

Knaus Van TI interieur

www.knaus.nl

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Camper Knaus, Caravan Knaus, Nieuws NIEUWS