Het Hobby 2019 caravannieuws

Caravans

Bij de caravans van Hobby zien we voor 2019 zes series die samen 56 modellen tellen. Te beginnen bij de instapper OnTour tot aan de Premium, de De Luxe en Excellent. De laatste twee met elk dertien modellen zijn ook meteen de meest omvangrijke.

Drie compleet nieuwe indelingen

De De Luxe is meer van de familievriendelijke indelingen met kinderkamers, de Excellent meer voor koppels die precies weten wat ze willen. Helemaal nieuw ontwikkeld is de Prestige, met keus uit twaalf verschillende indelingen. Hij zit net onder de eerste twee. Met name de grote modellen – van de 560 tot aan de 720 – trekken de aandacht. Hij is er ook als De Luxe Edition. Bij de 56 verschillende modellen zijn er 39 indelingen om uit te kiezen. Drie zijn er in het komende seizoen voor het eerst. De De Luxe 515 UHL (foto), met de H van hefbed. De Prestige 720 WLC en de 540 FU. Die laatste is er als Excellent en als Prestige. Hij valt op door zijn super ruime badkamer. Net als de WLC met aparte douchecabine en over de gehele breedte van de caravan.
Hobby 515 UHL 2019

Hobby Komplett

Aan de trekhaak hangen en gáán. Dat is kortweg de filosofie van Hobby. Niks geen dure extra’s of aanvullende pakketten. Elke caravan is vanuit de fabriek klaar om op pad te gaan. Zo zijn de anti-slingerkoppeling en de zelfstellende remmen standaard. Ook de Slim-Tower koelkast zit er standaard in. Veel doorgevoerde verbeteringen zien we in alle series terug. Zoals nieuwe watertanks. Bij de tademassers is het nu mogelijk om de EasyDriver mover vsn Reich te (laten) monteren. De 545 KMF en 560 KMFe kunnen worden opgewaardeerd naar 2000 kilo. Dat is meer laadvermogen. Ook kreeg het boordmanagmentsysteem in alle series een update. Daarnaast kun je kiezen uit een hele lijst aan extra’s voor op je caravan. Van mover tot soundsystem en van vloerverwarming tot rookmelder. Je kunt hem precies zo krijgen als je hem hebben wilt.

Per serie bekeken

De 2,20 meter brede OnTour is er in diverse indelingen en blijft onder de zeven meter. De kleinste – de 390 SF –weegt slechts 1200 kilo. De grootste – dat zijn de 470 UL en de 470 KMF – wegen nog steeds slechts 1350 kilo. Dan is er de De Luxe, de meest familievriendelijke serie van het merk. De 515 UHK heeft behalve kinderbedden ook een hefbed te bieden. Je kunt er met tot aan zeven personen in slapen. Daarbij is hij slechts 2,30 meter breed. Voor het komende seizoen komt er ook een UHL-uitvoering, ook met hefbed. Voorin heeft hij twee enkele bedden.
De De Luxe Edition is er in acht modellen, voornamelijk de niet al te grote uitvoeringen, tot aan de 495. Modern en sportief. De Excellent is er in dertien verschillende smaken. Hij is al jarenlang een bestseller. Dit seizoen komt er een indeling bij, de 540 FU (foto), met voorin een grote rondzit. Keuken vlak tegen de wand en veel ruimte in het midden. Een Frans tweepersoonsbed achterin.
540 FU Excellent
De Prestige krijgt er twee nieuwe indelingen bij, de 720 WLC en de 540 FU. Tien van de twaalf modellen zitten qua gewicht in de klasse tussen de 1600 een 2200 kilo. Ze zijn 2,5 meter breed. Opvallend zijn de langgerekte achterlichten. Met de Premium komen we in de zogenaamde koningsklasse. De 495 UL is de kleinste, heeft enkele bedden en een rondzit. Van de zes verschillende indelingen noemen we de 650 UKFe, die een stapelbed voor de kinderen heeft. De Premium krijgt bovenop de Hobbykomplett-uitrusting nog een aantal extra’s.
Prestige 495
www.hobby-caravan.nl
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant