ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Het Grondwet Festival
Het Grondwet Festival
Uit tips

Het Grondwet Festival

  1. 28 februari 2014, 0:00
  2. 0 Reacties

De Nederlandse Grondwet bestaat 200 jaar. Daarom een groots evenement voor het hele gezin, het Grondwet Festival op zaterdag 29 maart in Den Haag.

Iedereen is van harte uitgenodigd. Het wordt een dag vol feest, kijkjes in historische gebouwen en paleizen, spannende attracties en nog veel meer. Bijna alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Bijna 60 organisaties verzorgen gratis workshops, lezingen, theatervoorstellingen en meer. De deuren die op deze dag geopend worden zijn o.a. die van de Ridderzaal, de Eerste en Tweede Kamer, de Trêveszaal, het Catshuis en het Vredespaleis. Een mooie kans om deze historische gebouwen van binnen te bekijken. De attracties concentreren zich rond de Hofvijver en ’t Plein. Daar zal de Koninklijke Landmacht een demonstratie geven en op het Lange Voorhout is een spectaculair riddertoernooi te zien.

Het Grondwet Festival begint al op vrijdagavond 28 maart met een programma voor jongeren. In het Paard van Troje en het Humanity House kun je de hele avond en nacht een speciaal programma volgen. College Tour meets Lowlands University o.l.v. Xander van der Wulp (NOS), of kom dansen in naam der Grondwet op de beats van o.a. dj Roog en D-Rashid.

Eén van de onderdelen van het Grondwet Festival is de Dag van de Haagse Geschiedenis. Op ‘t Plein stap je letterlijk terug in de tijd! Laat je omscholen tot schildknaap, leer vechten tegen echte ridders of maak een ritje in de zweefmolen. Op het Lange Voorhout vindt twee keer een heus riddertoernooi plaats met paarden. Check de aanvangstijden!

Het Grondwet Festival is het tweede evenement van de zes  die zullen worden gehouden in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk. Het Grondwet Festival wordt georganiseerd door het Nationaal Comité en het Haags Comité 200 jaar Koninkrijk. Het Festival duurt van 10 tot 17 uur en bijna alle activiteiten zijn gratis. Kijk voor alle informatie op www.grondwetfestival.nl.

 

 

Unknown

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Onderweg, Uit tips NIEUWS

Strand van Stiniva beste van Europa
Onderweg

Strand van Stiniva beste van Europa

Het strand van Stiniva op het Kroatische eiland Vis is uitgeroepen tot Beste Strand van Europa. Daarmee werd de hoge kwaliteit en uitzonderlijke schoonheid van de Kroatische stranden officieel bevestigd. De prijs werd uitgereikt…

  1. 10 juli 2016, 17:00
  2. 0 Reacties
Rheinhessen: zon, wijn en muziek
Onderweg

Rheinhessen: zon, wijn en muziek

De zonnigste regio van Duitsland heeft naast een prima klimaat voor druiven en openluchtconcerten ook weer veel culturele activiteiten deze zomer. Rheinhessen is een ideale zonbestemming en heeft deze zomer veel te bieden voor mensen die…

  1. 6 juni 2016, 17:00
  2. 0 Reacties
D-Day, twee bijzondere tochten
Onderweg

D-Day, twee bijzondere tochten

Een Jeep-safari zonder wilde dieren Voor een echt bijzonder tocht langs de stranden van D-Day moet je bij Gold Beach Evasion in Asnelles zijn. Naast de tochten met verschillende quads bieden zij ook Jeep-tochten…

  1. 6 juni 2016, 11:00
  2. 0 Reacties