ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Herinneringsbrief schorsing in plaats van boete
Herinneringsbrief schorsing in plaats van boete
Nieuws

Herinneringsbrief schorsing in plaats van boete

  1. 2 november 2017, 19:00
  2. 0 Reacties

Het RDW verstuurt voortaan eerst een extra schorsingsbrief als je vergeet deze te verlengen. Naast bezitters van een camper maken vooral oldtimer-eigenaren gebruik van de mogelijkheid hun voertuig te schorsen.

Eerst kans schorsing te verlengen

Wie vergeet zijn schorsing te verlengen krijgt voortaan na twee weken eerst een extra herinneringsbrief en niet meer meteen een boete. De RDW laat weten dat elk jaar 60.000 voertuigeigenaren vergeten dat de schorsing van hun voertuig verloopt. Vaak is na het aflopen van de schorsingsperiode het voertuig niet verzekerd. Deze groep ontvangt al zes weken voor afloop van de periode een extra brief.

Vooral eigenaren van zogenaamde youngtimers maken gebruik van de mogelijkheid om te schorsen. Met een youngtimer kom je in aanmerking voor een speciaal belastingtarief van 120 euro per jaar. De auto’s zijn niet (meer) oud genoeg om wegenbelastingvrij te zijn. Ze vallen daarom in een soort overgangsregeling. Ze moeten dan wel in de maanden december, januari en februari van de weg af zijn. Naast de mrb staan dan ook de WA-verzekering en de APK plicht stop. Jaarlijks worden 620.000 voertuigen geschorst, waarvan 51 procent personenvoertuigen, 23 procent bromfietsen en 13 procent motorfietsen.

In plaats van een boete nu dus een brief. De RDW verwacht ongeveer 15.000 boetes te kunnen voorkomen. Dit omdat veel kentekenhouders de schorsing na ontvangst van deze brief verlengen, of hun voertuig opnieuw verzekeren. Doen ze dat niet dan volgt er toch een boete. De werkwijze lijkt op die bij een verlopen apk. Ook daarvoor krijg je sinds mei van dit jaar eerst een waarschuwingsbrief. Dat scheelde in het aantal boetes. Leuker kunnen ze het niet maken…

www.rdw.nl

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Nieuws NIEUWS