Herfst: zet je voortent goed vast

Tent

Oktober, we gaan richting de eerste herfststorm. Een voortent hoeft daar geen last van te hebben, mits goed afgespannen. En natuurlijk moet je alle haringen gebruiken. Isabella geeft concrete tips voor een goede voorbereiding.

Stormzekeringsset

Koop een stormzekeringsset voor het midden en beide hoeken. De metalen 40 centimeter lange haring met sterke stormband is eenvoudig te monteren:

  • Zet de kleine stormband vast rond de beide bovenleggers
  • Monteer de lange stormband in de haak van de kleine band
  • Monteer de andere kant van de lange stormband aan het oog van de haring
  • Sla de 40 centimeter lange metalen haring in de grond
  • Trek de stormband nooit helemaal strak. Laat de band liever wat losser zitten, zodat de tent niet in elkaar wordt getrokken. Op die manier wordt de stormzekeringsset alleen gebruikt als de voortent dreigt te worden opgetild. Kijk in onderstaand filmpje hoe het werkt:


Span de voortent niet op aan de opspankanten zonder het Isalink-opspanbeslag. Anders trek je de tent uit model en gaan ramen en naden scheef staan. Laat de lijnen van de Isalink-afspanrubbers loshangen. Deze spannen op zodra de wind het tentdoek naar binnen blaast.
Geef je voortent extra stabiliteit met extra bovenleggers. Deze zijn in een handomdraai te plaatsen met het gepatenteerde, schroefloze wagenbeslag FixOn van Isabella. Bekijk hieronder hoe je de bovenlegger op de juiste manier plaatst.

Gebruik extra lange haringen van 30 centimeter. Deze geven je voortent extra stabiliteit.
En mocht je tent dan toch een beschadiging oplopen: het Isabella-servicecentrum en dealers helpen je graag. Je kunt je tent altijd inleveren bij een dealer in de buurt. Deze kan je ook helpen met kapotte stokken of nieuwe scheerlijnen.
Altijd een dealer in de buurt

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant