Hanroad Trek

Hanroad Trek buscamper in verschillende uitvoeringen

Campers

Het Franse Hanroad bouwt compacte buscampers. De Hanroad Trek-serie is onlangs uitgebreid met de Trek 4 en 5+. Ze hebben standaard de Renault Trafic als basis.

Hanroad is 100% Frans

Het merk Hanroad – dat onder de Pilote-vlag valt – bestaat al sinds 1929. Thuishaven is het Franse Angers. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het merk honderd procent Frans. Alle gebruikte onderdelen komen van eigen bodem. Fabrication française heet dat en daar is men trots op. De buscamperserie Trek kreeg er onlangs twee nieuwe uitvoeringen bij: de Trek 4 en 5+. De compacte camper heeft standaard de Renault Trafic als basis. Hij is optioneel ook leverbaar op de VW T6.

Hanroud Renault

De Trek heeft een klassieke indeling. Achterin een bank die is om te bouwen tot bed. Tegenover de schuifdeur het keukenblok. Twee draaibare cabinestoelen en een hefdak. De getallen 4 en 5 staan voor het aantal zitplaatsen. De standaardversie is 4,99 meter lang. Er is ook een XL-uitvoering met lange wielbasis. Die meet 5,39 meter in de lengte. De Hanroad Trek is 1,95 meter breed en 1,99 meter hoog.

Trek interieur

Smartbed in 30 seconden gebruiksklaar

De verschuifbare bank is om te bouwen naar een tweepersoonsbed. Dat is met één handeling in 30 seconden gebeurd. Daarom heet deze bank Smartbed. De bedmaat is 1,18 bij 1,85 meter. Slapen kan ook in het slaaphefdak. Het bed daar is met 1,22 bij 1,90 meter iets ruimer. Aan de achterkant van de camper een buitenaansluiting voor een handdouche. Handig voor zanderige voeten of een modderige hond. De schoonwatertank heeft een inhoud van 60 liter. De afvalwatertank van 35 liter.

Hanroad hefdak

Er zit standaard een AGM huishoudaccu in. Een zonnepaneel is optioneel. Het keukenblok heeft twee pitten. Die zijn aangesloten op een 3 kilo gasfles. De verwarming werkt op diesel. De koelkast heeft een inhoud van 149 liter. Door de hele bus zien we twaalf dimbare led-lichtpunten. Voor de bagage is er een grote kast en onder de bank zitten laden. De Hanroad Trek is er vanaf zo’n 58.000 euro.

Naar de site van Hanroad.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!