ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Hank Bought a Bus
Hank Bought a Bus
Campers

Hank Bought a Bus

  1. 27 oktober 2013, 0:00
  2. 0 Reacties

Je zit op de universiteit van Minnesota en moet toch echt een project verzinnen voor je proefschrift. Maar je hebt geen idee. Omdat je interesse hebt in Tiny House Living kom je op het idee om op een stuk land  van je opa, net ten noorden van Wisconsin Dells, een klein huisje te bouwen. Prima plan, totdat je tegen de bouwvoorschriften aanloopt. Het blijkt allemaal niet haalbaar te zijn. Wat doet Hank Buttita dan? Hij laat het plan voor wat het is en koopt een bus.

En zo komt architectuurstudent Hank voor de uitdaging te staan om binnen 15 weken een oude schoolbus om te bouwen. Een bus die hij kocht voor 3000 dollar en waar nog eens 6000 dollar in ging zitten voor de inrichting. Vanaf het begin was iedereen enthousiast over het project en kreeg hij alle medewerking van zijn school. In augustus is Hank begonnen aan een tour van 8000 kilometer dwars door de VS om zijn bus te testen.

Hij heeft een eigen webblog, Hank bought a bus waarop je zijn reis kunt volgen. We laten de bus graag aan je zien.

Hank-Bought-Bus-Remodelista-02

Je wilt niet echt opvallen, beetje camouflage kan daarom geen kwaad. Daarom werd de schoolbusgele gele bus een militarygroene groene bus.

hbab5

hbab5b

Uitgangspunt was dat de leefruimte zo flexibel en open mogelijk moest worden. Om een zo open mogelijk idee te krijgen mochten de meubels bijvoorbeeld niet boven de ramen uitsteken. Het vrije zicht naar buiten geeft een heel ruimtelijk gevoel. Isolatie, bedrading en verlichting werden allemaal weggewerkt in de wand. Ze weinig mogelijk obstakels was hier het devies. Voor het plafond werd triplex gebruikt. Voor de vloer werd een oude vloer uit een gymzaal een tweede leven gegund. De bus heeft 6 slaapplaatsen. Onder de twee losse bedden aan weerskanten van het gangpad is een zee aan bergruimte. Schuif de losse bedden tegen elkaar en er kan een derde bed naast. De afmeting voldoet daarmee ruimschoots aan het begrip Queen-sized.

Hank-Bought-Bus-Remodelista-03

Hank-Bought-Bus-Beds-Remodelista

De zithoek is al even veelzijdig. Ook hiervan maak je simpel een bed met giga-afmeting. Van elke bank is aan iedere kant van het gangpad heel simpel ook een tafel te maken. Ruim zitten met vier perosnen zonder dat je over elkaar heen hoeft te klimmen. Onder de banken wederom afsluitbare opbergruimte. Zo zijn er uiteindelijk 4 delen, slaapruimte, zitruimte, keuken en badkamer. We laten Hank zelf ook nog aan het woord. Neem vooral een kijkje op zijn weblog, het is de moeite waard. Ook zijn er veel filmpjes op You Tube te vinden over dit project.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Campers NIEUWS