Hageland

Hageland (België): wandelend en fietsend wijn proeven

Onderweg

Wist je dat je in België behalve lekker bier ook prima wijn kunt proeven?  Tussen 17 augustus en 8 september zetten vijftien wijndomeinen uit acht gemeenten en stadjes in het Hageland (Vlaams-Brabant) hun deuren open voor een Sprankelend Hageland.

Hageland is wijnwalhalla

Wijnliefhebbers kunnen al fietsend of wandelend van wijndomein naar wijndomein gaan. Tijdens vier weekends serveren diverse wijnbouwers uit het Hageland hun beste wijnen en kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen, de sfeer opsnuiven op één van de activiteiten op het domein of zich neervlijen op een wijnterras. Met de nieuw ontwikkelde aromakaart komt de deelnemer meer te weten over de delicate smaken en toetsen van de Hagelandse wijnen. Wie wil logeren tussen de wijndomeinen, krijgt bij een overnachting bij de deelnemende logies een fles streekbubbels ter waarde van 20 euro cadeau (promotiecode 365VLBR). Meer info op www.toerismevlaamsbrabant/wijnweekends.
Hageland wijn

Tussen de druivenranken

Geen betere plek om een fris Hagelands wijntje te proeven. Met uitzicht over de wijngaard of de wijnvallei. Verschillende wijnbouwers richtten een wijnterras in op de mooiste plek van hun domein. De perfecte halte tijdens je fietstocht van het ene wijndomein naar het andere wijnkasteel. Of zoek zelf het mooiste panorama en spreid je picknickdeken uit tussen de druivelaars. Een unieke belevenis, alleen mogelijk tijdens Sprankelend Hageland. Wijnterrassen.
In het Bezoekerscentrum Hagelandse wijn ontdek je alles over de streekwijnen, de Wijngaardberg en het Hageland. Uiteraard kan je hier ook proeven en een flesje kopen. Lees meer over de vier wijnfietsroutes en wandelingen die zijn uitgezet tijdens Sprankelend Hageland.
Ook in Duitsland kun je al fietsend van wijnboer naar wijnboer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant