campinggevoel

Haal het campinggevoel naar binnen

Nieuws

Wil je graag op pad gaan? Of zou je misschien eigenlijk al onderweg zijn? We beginnen aan de tweede week van zoveel mogelijk thuis zijn. Kun je niet naar de camping of camperplaats? Haal die dan naar je toe. Het campinggevoel thuis. We geven enkele tips.

1. Zet je caravan of camper voor de deur

Deze tip kwam al eerder voorbij. De caravan op de oprit als werkplek voor iedereen die thuis moet werken. Heb je geen oprit? Zet je caravan of camper dan voor de deur. Gebruik hem als werkplek, als logeerkamer of als tv-kamer. Ga er ontbijten. Luister intussen naar de radio. Snuif het campinggevoel, want dat komt vanzelf. Kun je niet tegenhouden. En ja, we kennen de praktische kant van maximaal drie dagen en gesloten stallingen. Maar hé, dit is een feelgood artikel. Dus lukt dit niet, kijk dan naar de andere tips.

campinggevoel
Begin de dag met de krant en een croissantje in je caravan. Campinggevoel gegarandeerd.

2. Zet je tent op in de woonkamer

Ben je in het bezit van een niet al te grote tent? Zet hem op in je woonkamer. Met wat lakens en een grote tafel kom je ook al een heel eind. Bouw zo je eigen kampeerveldje thuis. Kruip in je tentje en de muren komen niet langer op je af. Laat daarbij wat natuurgeluiden uit je audio-installatie komen en het is net echt. Ook een goede manier om de thuishangende jeugd te vermaken.

3. Maak je eigen kampvuur binnen

Vroeger had je een kampvuur op een video. Later op de cd. Nu is het zo te vinden via YouTube. Een kampvuur op je grootste beeldscherm. Beetje in meegaan en je krijgt het er lekker warm van. Met z’n allen eten rond het kampvuur ’s avonds. Als dat geen campinggevoel is. Over dat eten gaat de volgende tip. Na het eten kun je samen vakantiefoto’s kijken. Of alvast de volgende trip plannen. Een spannende film kijken doet het ook altijd goed. De echte kampeerder gaat daarna uiteraard nog even samen liedjes zingen.

4. Eet een eenpansgerecht

Koken alsof je op de camping bent. Dat is vaak eten uit één pan. En na een paar dagen is je afwasborstel rood. Want spaghetti en alles wat erop lijkt is favoriet. Op het internet staan zoveel recepten dat je elke dag een andere variant kunt proberen. Ravioli uit blik is ook een prima keus. Dat schijn je zelfs koud te kunnen eten. Wie is er niet ooit zo begonnen aan zijn kampeerloopbaan?

campinggevoel
Spaghetti, het ultieme campingeten?

5. Slaap in je slaapzak

Haal de matrassen naar beneden. Of rol je slaapmatjes uit in de woonkamer. Wil je het echt basic houden? Slaap dan op de vloer. Doe dat liefst in de buurt van het virtuele kampvuur. Blijf je extra warm. Zo slapen in je slaapzak, dat is niet alleen het echte campinggevoel. Het zorgt ook voor sfeer en saamhorigheid. Je kunt elkaar zelfs weer een keer voorlezen. Going back in time

6. Gebruik je kampeermeubelen

Zet de campingstoelen en het bijbehorende tafeltje in de woonkamer. Bij een zonnetje kan het natuurlijk ook in de tuin. Zo ontbijten en je begint de dag heel anders. Mét het campinggevoel. Voor de verse broodjes moet je zelf zorgen. De bakker zal niet langskomen. Kleinigheden hou je nou eenmaal altijd.

7. Met de wc-rol naar het toilet

Het hoort ook bij het campinggevoel. Met de wc-rol onder je arm naar het toilet. Voor veel mensen de gruwel waarom ze niet willen kamperen. Ze weten niet beter. Campings zonder toiletpapier zijn zeldzaam en bijna uitgestorven. Speciale toiletgebouwen voor kinderen, vloerverwarming, een muziekje erbij. Luxe wat de klok slaat. Maar we doen hier net alsof natuurlijk.

campinggevoel

8. Zaklamp, tandenborstel en bbq

Je moet er wel wat voor doen, voor dat campinggevoel. Zo gebruiken we de ouderwetse handtandenborstel en is de afwasmachine taboe. Het licht laten we uit. We gebruiken een zaklamp en steken wat kaarsen aan. Die zaklamp helpt ook bij het in het donker zoeken naar het toilet. Vergeet het wc-papier niet. We zetten alle ramen op een kier voor extra buitengevoel. Het trainingspak mag aan. De gezelsschapsspellen komen uit de kast tevoorschijn. Ben je de spaghetti beu? Wat dacht je van bbq’en in de tuin of op het balkon? Geen bbq bij de hand? Je kunt hem hier online uitzoeken en thuis laten brengen.

Heb je nog andere tips die het campinggevoel naar binnen halen? We horen ze graag van je. Kampeer je thuis? Stuur ons een foto, want die willen we dolgraag (laten) zien. Uiteraard hopen ook wij dat we deze gekke tijden snel achter ons kunnen laten. Tot dan, blijf zoveel mogelijk thuis en vooral gezond.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant