Guernsey Lente-Wandelfestival

Onderweg

Het Guernsey Spring Walking Festival 2019 – dat plaatsvindt van 25 mei tot en met 9 juni – biedt maar liefst 56 wandeltochten, elk met een eigen thema. Onder leiding van een gids kun je dit prachtige Kanaaleiland voor de Normandische kust te voet ontdekken.

Dé manier om Guernsey te ontdekken

De wandelingen zijn er in alle soorten afstanden en met verschillende thema’s. Zo zijn er stads- en kastelenwandelingen en kun je een schilderachtig dorpje verkennen. Wandelen door de natuur of langs de kust is ook een optie. De hoge kliffen en witte stranden zijn een absolute aanrader. Je komt meer te weten over de geschiedenis en leert de Engelse en Franse cultuur beter kennen. Een wandeling op de ongerepte kleinere eilandjes Herm en Sark is een belevenis. De eilandjes zijn prima bereikbaar met de boot vanuit Guernsey en zo klein dat je alles lopend kunt doen.
Guernsey ligt in de hoek tussen de Normandische en Bretonse kust op slechts een uur vliegen van Nederland. De eilanders zijn erg vriendelijk en gastvrij. Dankzij de warme Golfstroom hebben de Kanaaleilanden een mild klimaat; de lente begint er al vroeg.
Guersey

Kamperen op de kanaaleilanden

Guernsey zelf heeft drie campings. Sark heeft er twee en Alderney en Herm hebben elk één camping. Je kunt er een tent huren of je eigen tent opzetten. Caravans en campers mogen op deze eilanden niet komen. Dat kan beperkt wel op Jersey, dat vier campings telt. Campers zijn toegestaan op Guernsey en Jersey. Je moet wel vooraf toestemming (permit) regelen via de Tourist Board van Guernsey of Jersey. Soms doet een camping dat voor je als je er boekt. Je kunt op het eiland met je camper rondrijden, maar moet ’s avonds wel weer op de camping gaan staan. Op Guernsey geldt voor campers dat ze niet langer mogen zijn dan 6.90 meter en op Jersey mag een camper niet langer zijn dan 6.50 meter.
www.visitguernsey.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant

Meest gelezen