Blueline

Groen kamperen met de Karsten Opera Blueline

Tent

Kamperen kan nu nóg groener. De groenste tent van dit moment is de nieuwe Karsten Opera Blueline. Volledig samengesteld uit gerecyclede materialen.

Blue Line van oude spijkerbroeken…

In Europa worden 640 miljoen spijkerbroeken per jaar weggegooid. Dat hoeft niet, want je kunt ze ook hergebruiken. In splinternieuw tentdoek bijvoorbeeld. Nu voldoet puur spijkerstof niet aan de eisen van een tentenmaker. TenCate – dé tentdoekleverancier van Nederland – heeft het TenCate BlueCAMP-katoen ontwikkeld. Dat is een mix van gerecyclede spijkerbroeken én hoogwaardig katoen. Dat staat garant voor zowel kwaliteit als duurzaamheid. Door een deel van het katoen te vervangen door gerecyclede jeans valt per tent maar liefst 50.000 liter water te besparen. En doordat de spijkerbroeken de stof een unieke blauwe kleur geven, is ook het toevoegen van kleurstof overbodig. Daar krijg je ‘groen’ katoen van. En het is de verklaring voor de naam Blueline.

… en plastic flessen

Niet alleen het katoen is groen, ook het grondzeil en de ritsen zijn geselecteerd op de groene voetafdruk. Zo is het stevige grondzeil gemaakt van restmaterie dat vrijkomt bij de vervaardiging van bisonyl. Normaliter gaat dat weg, maar speciaal voor Karsten wordt dit nu bij elkaar gegooid en verwerkt tot een ‘recupasta’. Het resultaat is een net zo stevig, maar duurzamer geproduceerd kuipzeil. De ritsen zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Allemaal even groen.

NajaarsActie

Het restmateriaal dat vrijkomt tijdens de productie wordt ook weer verzameld. Koda verwerkt het in unieke accessoires. In de tussentijd is Karsten druk bezig met de doorontwikkeling van de Blueline. Ook bewust kamperen? Zonder zorgen in zon, wind én regen? Profiteer dan nu van de Karsten NajaarsActie en ontvang tot maar liefst 15% korting op een nieuwe Karsten Tent. Lees meer op www.karstententen.nl

Naar de site van Karsten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!