fietsgids

Gratis Franse fietsgids met 87 routes

Uit tips

Het nieuwste gidsje van Le Petit Futé (Franse uitgever van reisgidsen) heeft ’t beste van Frankrijk en Nederland gecombineerd: kaas én fietsen. De fietsgids is gratis te downloaden.

Fietsgids voor sportieve vakantie

Een sportieve fietsvakantie in Frankrijk? Dan kom je met de 87 nieuwe themaroutes in deze fietsgids een heel eind. Aan campings langs de routes in ieder geval geen gebrek, zoals die van Le French Time. Zo staan op pagina 16 van de gids twee fietsroutes rond de Col de Vence. Je fietst langs de dorpjes Bouyan en Coursegoules, waar je de heerlijkste kazen kunt proeven. Het tweede rondje is sportiever. Na het plateau van Caussols en het hooggelegen dorpje (village perché in het Frans) Gourdon kun je ervoor kiezen om een verfrissende duik in de Gorges du Loup te nemen.

Of maak de 155 kilometer lange Tour du Jura. Ontdek het Pays de Dole, Bresse, Jurassienne en het wijngebied Revermont. De route vertrekt vanuit Lons-Le-Saunier. Hij voert dwars door de Jura en telt 3.900 hoogtemeters. Kijk voor deze route op pagina 108 van de gids. Mag het wat minder inspannend? Kies dan voor de wijngaarden van de Loirestreek. Een route van 25 kilometer, helemaal vlak. Geschikt voor de hele familie. Onderweg kom je langs verschillende kastelen, door wijngaarden en langs (geiten)kaasboerderijen. Een picknick bij het meer van d’Ouchamps is een echte aanrader.

Fietsgids

Gratis downloaden

De Petit Futé gids telt 87 verschillende fietsroutes door heel Frankrijk. Op 244 pagina’s staan niet minder dan 1050 adresjes met Franse kaas-ervaringen. De routes zijn er in alle soorten en maten. Vanaf 6,9 kilometer in les Deux-Sèvres tot 380 kilometer in de Creuse. Wie hoogtemeters wil maken, wordt bediend in de Hautes-Pyrénées. Tot in de loop van augustus is de gids gratis te downloaden via de link: http://www.ebookfute.com/veloetfromagespresse. Gebruik de code: W8XX9S. De gids is vooralsnog alleen in het Frans beschikbaar. Aan een Engelse versie wordt gewerkt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant