ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Gratis camperplaatsen Oudewater
Gratis camperplaatsen Oudewater
Nieuws

Gratis camperplaatsen Oudewater

  1. 24 juli 2014, 0:00
  2. 2 Reacties

Gastvrijheid uitstralen naar de toerist. Deze zomer biedt Oudewater een gratis plek aan camperaars op de voormalige stadscamping.

Gratis overnachten op de vroegere stadscamping Statenland in Oudewater. Daarmee wil men gastvrijheid uitstralen maar het initiatief moet ook het wildkamperen tegengaan. Burgemeester Verhoeven laat verder weten dat er geen (sanitaire) voorzieningen aanwezig zijn. Men is dus aangewezen op de eigen voorzieningen in de camper. Burgemeester en wethouders gaan dit jaar in de gaten houden hoe het loopt op de “parkeercamping” deze zomer. Begin volgend jaar wil men afgaande op de ervaringen beslissen of deze proef een vervolg krijgt.

De voormalige stadscamping aan de voet van de Hollandse Ijsseldijk is een prima uitvalbasis om de stad en de omgeving te bezoeken. De proef loopt tot aan het einde van de zomer. Auto’s en caravans zijn niet welkom. Alleen campers. Er zijn verder geen voorzieningen, dus ook geen watertappunt of afvoer. Op de halfverharde plaatsen kunnen maximaal 5 campers een plek vinden. Zodra de borden er staan mag er overnacht worden. Op andere plekken in de gemeente mag het niet. De stadscamping werd in 2012 gesloten vanwege bezuinigingen. Toen zijn ook alle voorzieningen zoals afvoer en stroom verdwenen. Het is ook niet de bedoeling dat deze voorzieningen weer terug komen aldus de burgemeester.

www.oudewater.ne

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

    m. v. dijk - dinsdag 07 mei 2019 

    is de gratis camperplaats er nog?

    Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS