ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Going Abroad gratis app buitenlandse verkeersregels
Going Abroad gratis app buitenlandse verkeersregels
App

Going Abroad gratis app buitenlandse verkeersregels

  1. 7 mei 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

De app heet Going Abroad en werd in 2014 door de Europese Commissie uitgebracht. Hij is er in 22 talen en hij geeft antwoord op (bijna) alle vragen die je hebt over de verkeersregels in andere EU-landen.

Going Abroad met quiz en spelletje

going abroadHij is te downloaden via Google Play, de App Store en de Windows Phone Store. Hij bevat informatie over zaken als gordelplicht, het al dan niet verplicht zijn van een fietshelm, het gebruik van je mobieltje, alcoholpromillages, snelheidsbeperkingen en meer. Om hem nog leuker te maken voor onderweg zit er ook een verkeersquiz bij en een memoryspelletje. Hebben de passagiers tijdens een lange reis er ook wat aan.

Bedoeling is natuurlijk dat de app bij zal dragen aan de verkeersveiligheid. Want niet iedereen kent de verkeersborden die je in het buitenland kunt tegenkomen. De vakantiemaanden juli en augustus zijn de gevaarlijkste maanden in het verkeer, gezien het aantal slachtoffers. Het verschil met de veiligste maand (februari) is groot. Maar liefst 50%. De app is gratis en te downloaden voordat je op reis gaat. Geen roamingskosten dus.

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER App NIEUWS