ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Goede hoop op doorstart Vrijbuiter/De Waard
Goede hoop op doorstart Vrijbuiter/De Waard
Nieuws

Goede hoop op doorstart Vrijbuiter/De Waard

  1. 10 augustus 2018, 11:00
  2. 0 Reacties

Het was schrikken: De Vrijbuiter failliet. Even later kwam het nieuws dat ook tentenmaker De Waard werd meegetrokken. En dat terwijl de tenten daar de deur uit vlogen. Inmiddels lijken partijen in de rij te staan om een nieuwe start te maken.

Veertig kandidaten

Rond de veertig partijen willen Vrijbuiter en De Waard overnemen, aldus berichtgeving van omroep Gelderland. Een deel daarvan heeft alleen belangstelling voor de tentenmaker. Tot maandagavond kon er een bod worden uitgebracht. De curator heeft naar eigen zeggen nog wel deze hele week nodig om een selectie te maken uit de binnengekomen biedingen. Er moet een zo hoog mogelijke opbrengst zijn in combinatie met behoud van de werkgelegenheid. Bij de Vrijbuiter werken driehonderd mensen, waarvan er tachtig in vaste dienst zijn. De winkels van De Vrijbuiter en De Waard blijven ondertussen gewoon open.

Op de eigen website van De Waard valt te lezen:

‘Het liefst vertellen we hier alleen mooie verhalen, helaas kan dat niet altijd’
‘Afgelopen dinsdag, 31 juli, is het faillissement uitgesproken van de holding waar ook De Waard bij hoort. Dat betekent dat ons prachtige merk failliet is verklaard. Gelukkig betekent het niet direct het einde voor De Waard. Op dit moment zijn curatoren in gesprek met overnamekandidaten. Zij kunnen een bod doen op de holding of onderdelen daarvan, zoals De Waard. Ondertussen blijven de verkooppunten van De Waard, in Heerde en binnen de Vrijbuiter-vestigingen, open. Ook achter de schermen wordt doorgewerkt om ons merk een toekomst te bieden. Die toekomst lijkt nu onzeker maar, we hebben er het volste vertrouwen in.’

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS