Globe-Traveller xs

Globe-Traveller XS buscamper van het jaar in België

Campers

Camperbus van het jaar in België werd dit jaar de Adria Twin Plus 600 SPB in de categorie onder de 45.000 euro. In de categorie boven de 45.000 euro won de Globe-Traveller Voyager XS uit Polen. Die laatste heeft naast een bijzondere opbouw vier slaapplaatsen op 6 meter lengte.

Opvallend anders

Bij camperbouwer Globe-Traveller uit het Poolse Kraków is er keus uit vijf verschillende series met de Ducato als basis. De Voyager is daarvan de duurste. Wat meteen opvalt is het verhoogde dak, een  mini-alkoof noemen ze het zelf. En aan de achterkant zien we niet de bekende achterdeuren, maar een grote klep in een achterwand van GFK. De klep geeft toegang tot de daarachter gelegen garage. De wand is prima geïsoleerd en zorgt voor 10 centimeter extra interieurlengte. Deze serie kent uitvoeringen met een queensbed en enkele bedden, in de XS achterin een Frans bed. Het extra hoge dak biedt ruimte aan een uitschuifbaar bed boven de zithoek. Ook als het bed uitgeschoven is kun je de zithoek blijven gebruiken. De fabrikant heeft het over een bed voor kinderen of teenagers (bedmaat 187 bij 134). Tussen het slaap- en woongedeelte een schuifdeur om beide ruimtes van elkaar te scheiden.
Globe-Traveller

Fiat of Peugeot

Het leeggewicht van de Voyager XS ligt rond de 3030 kilo. Met een maximaal toegestaan gewicht van 3500 kilo blijft 470 kilo laadvermogen over. Het gewicht kan opgewaardeerd worden naar 3820 kilo (790 kilo laadvermogen) maar dan heb je wel een C-rijbewijs nodig. De bus heeft een 16 centimeter hoge dubbele bodem en twee zitplaatsen voorzien van ISOFIX voor eventuele kinderzitjes. In totaal zijn er vier zitplaatsen voorzien van gordel. Standaard krijg je de Ducato als basis met de 2.3 liter diesel met 130 pk. Je kunt echter ook kiezen voor zijn broertje, de Peugeot met de 2 liter diesel. De Voyager is compleet uitgerust (de complete standaarduitrusting is terug te vinden op onderstaande site).
Globe-TravellerGlobe-Traveller xs
Globe-Traveller-dealer voor Nederland is Raema caravans & campers in Nederweert. De Voyager XS op Ducato is er vanaf € 70.619,- (op Peugeot vanaf €1.310,- minder).
Naar de site van Globe-Traveller
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant