Gevulde Paprika – Campingkok

Koken

Vandaag maakt de Campingkok gevulde paprika’s. Eenvoudig en best snel, zo van de CADAC skottelbraai.

Ingredi├źnten

  • 200 gram gele rozijnen geweld
  • 10 gram pijnboompitten
  • 2 paprika’s
  • boter
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1/2 liter water
  • 50 gram snelkook couscous
  • handvol fijngesneden koriander
  • 50 gram zachte witte geitenkaas.

Bereiding gevulde paprika

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Snijd de kapjes van de paprika, verwijder de zaadlijsten. Fruit de knoflook in wat boter en voeg een halve liter water toe.
Leg de paprika’s in de pan en doe de deksel erop. Breng het vocht aan de kook en laat 1 minuut koken.
Maak de couscous klaar zoals vermeld op de verpakking.
Voeg pijnboompitten, geitenkaas, koriander en rozijnen toe, vul de paprika’s ermee.
Vet een aluminium bakje in met de olijfolie, zet de paprika’s erin en dek ze af met aluminium folie.
Zet ze ongeveer een half uurtje op de Skottelbraai met de deksel erop. Zorg dat het vuur niet te hoog staat.
Laat ze daarna nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.
Eet smakelijk!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant