Genomineerden ANWB Caravan en Camper van het jaar 2021

Nieuws

Elk jaar kiest de ANWB een Caravan en Camper van het Jaar. Dit jaar gaat dat net even anders. We stellen de genomineerden aan je voor.

ANWB doet het noodgedwongen anders

Geen Kampeer en Caravan Jaarbeurs in 2020. Toch zijn er ook dit jaar een winnende caravan en camper. De meest opvallende en innovatieve mag zich een jaar lang Camper of Caravan van het Jaar 2021 noemen. De verkiezing gaat dit jaar wel net even anders in zijn werk. Geen bezoekers die kunnen stemmen. Alles gaat dit jaar online. De vakjury – bestaande uit journalisten – heeft een aantal modellen genomineerd. We stellen ze hieronder aan je voor:

Genomineerde caravans

  • De Weinsberg Caracito. Een gasloze caravan. Alles werkt namelijk op stroom. Een airco zorgt voor verwarming en verkoeling. Koken doe je op een keramische kookplaat. Er zijn vijf indelingen. Prijzen vanaf 11.872 euro. Lees hier ons artikel over deze caravan.
ANWB 2021
  • Dethleffs Aero 90 (foto boven het artikel). Een naam die terug is van weggeweest. Design voor modern ingestelde kampeerders. Een licht en eigenzinnig interieur. Een luxe 90 years-jubileumpakket krijg je er dit jaar gratis bij. Hij is er in vijf indelingen en de prijzen beginnen bij 19.990 euro. Lees hier alles over deze nieuwe caravanserie.
  • De nieuwe Adria Adora. Een verbeterde versie van dit succesnummer. Met o.a. een compleet nieuwe achterkant en een grotere disselklep. Maar ook het interieur is nieuw. Hij is er in elf verschillende indelingen vanaf 23.995 euro. Lees hier ons artikel.
Adora anwb

Genomineerde campers

  • De halfintegraal Rapido C 56. Slechts 2,17 meter breed. Hij heeft een houtvrije opbouw en staat standaard op de 140 pk sterke Fiat Ducato. Opvallen doen het panoramadak, de dieselverwarming en de verwarmde watertanks. Er zijn drie indelingen vanaf 75.200 euro. Hier lees je meer over de nieuwe C-serie van Rapido.
anwb rapido
  • De halfintegraal Knaus VAN TI Vansation 650 MEG. Negen centimeter meer binnenruimte door de achterlichten direct in de achterwand te plaatsen. Het is maar één voorbeeld van de slimmigheden. Deze nieuwe Knaus is compleet uitgerust. Hij is er vanaf 69.923 euro.

De ANWB maakt de winnaars op 14 oktober bekend via de eigen site.

Edit: de winnaars zijn bekend. Je leest het bij ons in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!