ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Geniaal: de camper met loungebank
Geniaal: de camper met loungebank
Campers

Geniaal: de camper met loungebank

  1. 11 februari 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

Bürstner heeftt het met de T 744. Chausson heeft het. Benimar heeft het ook al. De indeling met achterin een loungebank en daarboven een hefbed. Leuk probeersel of geniale vondst? Wij neigen naar het laatste.

Een loungebank achterin

Aan de buitenkant vallen drie ramen op aan de achterkant van de camper. In elke zijkant en in de achterwand. Als je binnenkomt is het vooral de flinke hoeveelheid ruimte die opvalt. Ga je op de ruime loungebank zitten, dan heb je naar drie kanten uitzicht. Je kunt je benen helemaal strekken. Een zitkamer zoals thuis, waarin je ook kunt zitten alsof je thuis bent. Wij zaten er voor het eerst in op de Kampeer Totaal beurs in Venray. Daar stond een hele mooie Benimar Mileo 282 met deze indeling. Het geeft een ongekend ruimtegevoel. De camper lijkt en voelt bijna twee keer zo groot. Breeduit zitten, meestal lukt me dat alleen op de bijrijdersstoel van de dinette. Of een ruime langsbank moet deel uitmaken van de zithoek voor. Want hoe lang de camper ook is, de extra lengte komt ten goede aan de slaapplaatsen, de garage of de badkamer. Zelden aan de zithoek. De Mileo maakte indruk. Ook in de hoogte is hij overigens ruim. Dit zou wel eens een populaire indeling kunnen gaan worden.

Benimar Mileo 282

Voor een basisprijs van zo’n € 77.000,- koop je een camper met twee zithoeken. Voorin vinden we de gebruikelijke dinette met bank en draaibare cabinestoelen. Meteen links naast de deur de keuken met grote koelkast en daartegenover de natte cel met separate douche. Tot zover niet anders dan de andere. Dat komt pas als we doorlopen naar achteren. Daar staat een ruime, L-vormige loungebank die een deel van de zijwand en de achterwand beslaat. Uitzicht rondom door de openklapbare ramen. En heb je alles gezien, de tv hangt dusdanig dat je lekker lui zittend kunt kijken. Dat kan ook nog vanuit je bed, als je het elektrische tweepersoons hefbed dat boven de loungebank hangt laat zakken. Voor in de camper, boven de dinette, hangt een eennpersoons hefbed. Het zal bij veel camperaars vaker dienst doen als reuze handige opbergplek, denken we. De 282 is geschikt voor vier personen, hij heeft vier goedgekeurde zitplaatsen. Hij is 6.99 meter lang, 2.30 meter breed en 2.89 meter hoog. Zijn leeggewicht is 2739 kilo. Dat brengt, bij een maximaal totaalgewicht van 3500 kilo, het laadvermogen op 761 kilo.

m 282 loungebank

Bürstner Lyseo T 744

Ook Bürstner komt nu met een dergelijke indeling met loungebank achterin. De in 2016 geïntroduceerde Lyseo-serie krijgt er een indeling bij met het typenummer T 744. Het merk prijst zijn nieuweling aan als een camper met een eet- zit- en slaapkamer. De eetkamer is daarbij de dinette voor in de camper. Ook hier, mede doordat een vaste tafel bij de loungebank ontbreekt, vooral heel veel ruimte. Je hebt veel lichtinval door de ramen aan alle kanten, dit versterkt het ruimtegevoel nog. Een nadeel is er ook. Als je partner naar bed wil, is het over met de pret op de loungebank. Laat je het hefbed omlaag, dan kun je er niet blijven zitten. Dan zul je moeten verhuizen naar de voorkant. Daar hangt overigens bij deze Lyseo eveneens een extra hefbed, al is dit optioneel. Deze indeling is er tevens debet aan dat een garage ontbreekt. Opbergruimte is er wel, onder de loungebank. Deze is ook van buitenaf bereikbaar. De Lyseo T 744 is met 7.49 meter iets langer dan de Benimar. Hij is 2.30 meter breed en 2.95 meter hoog. Bij een leeggewicht van 3050 kilo blijft er nog 450 kilo laadvermogen over tot aan het maximale gewicht van 3500 kilo. De Lyseo is er voor € 72.200,-.

loungebank

Keus genoeg

Er zijn meer campers op de markt met een loungebank aan de achterkant. Zo heeft Chausson de Travel Line 611. Behalve een loungebank achterin heeft hij voorin op de plek van de dinette vier losse stoelen. Daarbij ook nog eens aan elke kant een deur in het woongedeelte. Nog bijzonderder. Wil je deze indeling, maar dan met nog meer ruimte? Dan moet je eens naar de alkoof Grand Alpha van Dethleffs kijken. Geen loungebank maar een complete zithoek achterin. En ook de Camper van het Jaar, zowel bij de ANWB als bij de NKC, de integraal Hymer B-DL DuoMobil, heeft de ruime zithoek achterin. Je zult maar mogen kiezen.

loungebank

 

 

 

 

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS