Gehocab

Gehocab woonunit varianten

Nieuws

De vaste woonunit van Gehocab is op de eerste plaats mooi. Tot nu toe was de unit alleen verkrijgbaar op de Volkswagen Amarok. Maar nu zijn er meerdere varianten. En allemaal even mooi.

Gehocab carbon woonunit

De woonunit van Gehocab bestaat al een tijd als Kora, passend op de Amarok van VW. Een plaatje om te zien. Nu zijn er meerdere modellen. Met namen als Fiete, Findus en Hekla. Ze passen op 4×4’s en pick-ups. De Jeep Wrangler, de Ford Bronco en de Mercedes G-Klasse. Het lage gewicht hebben ze gemeen. Dat is te danken aan het gebruik van het lichte materiaal carbon. De bouwwijze is geënt op de ruimtevaart. De wanden van de cabine worden aan het voertuig verankerd. De cabine kan dus niet los worden neergezet. Voordeel is – behalve een gelikt uiterlijk – dat de unit een stuk van de auto is geworden. Dat stuurt erg comfortabel. Nadeel is natuurlijk dat je de auto alleen nog als camper kunt gebruiken.

Gehocab

Drie nieuwe modellen

De grootste van de drie is de Hekla. Deze past op grote pick-ups met een wielbasis van 3,75 meter. Er is (slaap)plek voor tot aan vijf personen. De unit is erop gemaakt lang zelfstandig onderweg te kunnen zijn. En dus kan er 250 liter in de vorstvrije watertanks. Voor de stroom is er een 100 aH LifePo4 accu. Die krijgt stroom van een 1200 watt zonnepaneel. Verder is er veel wooncomfort. Koken doe je op drie inductievelden. De koelkast is 65 liter groot en voorzien van een vriesvak. Er is zelfs een oven. Optioneel bouwen ze er zelfs een wasmachine in. De Hekla weegt 960 kilo.

De Findus is iets kleiner. Hij past op 4×4’s met een wielbasis van 3,25 meter. Hij is 4,65 meter lang en 1,90 meter breed. Meteen achter de alkoof staat de bank. Deze speciale bank schuift over de originele rugleuningen van de auto. Aan de bestuurderskant staat nog een langsbank. Daar tegenover een soort side-table waarin o.a. de koelbox zit. Achterin een keukenblok en de badkamer met toilet. Deze unit weegt 527 kilo.

Het interieur van de Findus.

De kleinste woonunit is de Fiete. De unit is 3,85 meter lang en 1,80 meter breed. De stahoogte binnen is 1,95 meter. Hij is er ook met een lager dak. Dan blijft de totale hoogte van het voertuig onder de 2,75 meter. Dat is belangrijk, want dan past hij nog in een container. Er is binnen genoeg plek voor twee personen. Hij is uitgerust met een uitklapbare douche en een cassettetoilet. Deze woonunit weegt 460 kilo.

Prijskaartje

Een ander gemeenschappelijk kenmerk van de Gehocab is de lange alkoof op het dak van de auto. Daarin is plaats voor het bed. Het grootste verschil tussen de nieuwe woonunits is de wielbasis waarop ze passen. Goedkoop is het allemaal niet. De Hekla kost 197.000 euro, de Findus 134.850 euro en de Fiete 104.500 euro. Daar komen het opbouwen en de auto nog bij. Volgens de fabrikant worden veel woonunits verkocht in Saoedi-Arabië. We kunnen ons daar – gezien de prijs – iets bij voorstellen.

Naar de site van Gehocab.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant