ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Geen apk voor caravans
Geen apk voor caravans
Caravans

Geen apk voor caravans

  1. 12 maart 2014, 0:00
  2. 0 Reacties

Apk van de baan. Gisteren besloot het Europese Parlement dat caravans, aanhangers en motorfietsen uitgezonderd blijven van de nieuwe EU-normen voor deze verplichte keurring.

Konden we halverwege januari al melden dat het Nederlandse apk-systeem niet zou veranderen en dat er voorlopig geen apk zou komen voor caravans, aanhangers en motorfietsen (zie link), gisteren stemde het Europese Parlement tegen een apk voor genoemde voertuigen. Het dwarsliggen van Nederland en andere EU-lidstaten heeft daarmee succes gehad. Vorig jaar waren namelijk de meeste afgevaardigden in Straatsburg nog vóór invoering van een verplichte keuring. De hoge kosten voor burger en bedrijfsleven zouden niet in verhouding hebben gestaan tot de voordelen voor de verkeersveiligheid zo vond minister Melanie Schultz. “Dit is een mooie opsteker voor Nederland, onze apk blijft gelukkig nagenoeg ongewijzigd”, aldus CDA-Europarlementariër Corien Wortmann in een verklaring. Tegenstanders waren van mening dat de verkeersveiligheid niet zou worden verhoogd door de invoering van een verplichte keuring voor caravans, aanhangers en motorfietsen. Dat zou blijken uit diverse internationale onderzoeken. Daarbij moeten genoemde voertuigen ook nu al voldoen aan verschillende veiligheidseisen voor bijvoorbeeld remmen, verlichting en banden. “Laten we motorrijders en caravanbezitters niet onnodig op kosten jagen”, vindt ChristenUnie-Europarlementariër Peter van Dalen. De Europese Commissie mag over vijf jaar met nieuwe voorstellen komen, als de nu besloten regels niet blijken te werken.

images

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

    Mirjam - dinsdag 08 april 2014 

    Hoe zit het met caravans die permanent gestald zijn in het buitenland? Wij hebben onze caravan al ongeveer 6 jaar in een stalling in Kroatie staan en gebruiken die daar ieder jaar 3 weken, waarbij die niet op de openbare weg komt. Nu krijgen we van de caravanstalling een bericht dat er een VAT betaald moet gaan worden volgens ” EU regulations” ?

    Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravans NIEUWS