ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Gdansk, gezellig met oud-Hollandse allure
Gdansk, gezellig met oud-Hollandse allure
Uit tips

Gdansk, gezellig met oud-Hollandse allure

  1. 5 februari 2018, 19:00
  2. 0 Reacties

Gdansk is een gezellig Pools stadje met oud-Hollandse allure. De historische banden met Nederland zijn zichtbaar in de architectuur van de voormalige Hanzestad.

Grachtenpanden in Gdansk

Stedentrippers die houden van goed bewaard gebleven Hanzestadjes moeten beslist een bezoek brengen aan Gdansk. Hier vind je prachtige straatjes, gezellige restaurants en veel bekoorlijke sieradenwinkeltjes. Wat je misschien het meest verbaast, is dat de Poolse stad vol staat met oud-Hollandse grachtenpanden. Architecten uit de Lage Landen hebben namelijk van oudsher een behoorlijke stempel gedrukt op het uiterlijk van de stad. Nederland heeft overigens veel te danken aan Gdansk: de lucratieve Oostzeehandel legde de basis voor onze Gouden Eeuw. Meer informatie vind je op www.stedentrips.nl.

Deze stad in het noorden van Polen herbergt ook twee grote historische verhalen uit een meer recent verleden. Zo is in Gdansk de Tweede Wereldoorlog begonnen. De Duitse Wehrmacht trok na enkele provocaties de stad binnen, wat leidde tot de oorlogsverklaring tussen Polen en Duitsland. Het andere verhaal gaat over Lech Walesa. Onder zijn leiding werd op de plaatselijke Leninwerf de vakbond Solidarnosc opgericht, de beweging die de val van het communisme in Oost-Europa inluidde. Laat je daarom rondleiden door een van de vele gidsen die met veel toewijding alles vertellen over de tumultueuze geschiedenis van de stad. En vergeet niet een bezoek te brengen aan het net zo kolossale als indrukwekkende Solidariteitsmuseum.

Voortreffelijk gerestaureerd

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Gdansk het zwaar te verduren gehad en werd de stad gebombardeerd. Desondanks ligt de stad er in optima forma bij dankzij voortreffelijke restauraties met minutieuze precisie en enorme vakkennis. Zin om een van de mooiste steden van Polen te bezoeken? Boek nu eenvoudig een driedaagse vliegreis vanaf € 202 per persoon op www.stedentrips.nl. Dit is inclusief retourvlucht Amsterdam – Gdansk met KLM en twee overnachtingen in het sfeervolle hotel Number One*** inclusief ontbijt. Hotel Number One is hagelnieuw, ligt midden in de stad en heeft een frisse uitstraling, een modern design én een zwembad.

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Onderweg, Uit tips NIEUWS