ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Garmin stopt met Navigon apps
Garmin stopt met Navigon apps
App

Garmin stopt met Navigon apps

  1. 2 mei 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Garmin haalt per 14 mei de Navigon apps van de markt. Om strategische overwegingen, zo heet het. Je kunt ze voorlopig wel nog blijven gebruiken, voor de komende twee jaar is dat nog gegarandeerd. Ook als je van mobiel wisselt. Je moet dan wel bij hetzelfde besturingssysteem blijven.

Navigon appNavigon was de eerste

Navigon, opgericht in 1991 in Würzburg, staat te boek als een van de uitvinders van de navigatie op basis van GPS. Het was de eerste aanbieder van dynamische TMC filemeldingen. In 2011 werd het bedrijf overgenomen door Garmin en veranderde van Navigon in Garmin Würzburg GmbH. Na 25 jaar verdwijnen de apps, op enkele uitzonderingen na, nu van de markt. Voor de komende twee jaar is het gebruik van gekochte apps gegarandeerd. Per 14 mei is het niet meer mogelijk nieuwe apps te downloaden of abonnementen af te sluiten. Ook nieuwe kaarten, de zogenaamde Freshmaps, zijn per 15 mei niet meer verkrijgbaar. Klanten die deze kaarten hebben gekocht blijven wel gewoon updates ontvangen.

Enkele uitzonderingen

Navigon, Navigon regions en Navigon Cruiser stoppen. Uitzondering is Navigon select. Die is nog verkrijgbaar en uit te breiden met de app. Ook Garmin HUD EU/NA, Garmin HUD Plus en BMW HUS blijven beschikbaar. Let er op dat Android gebruikers een afgesloten abonnement zelf moeten opzeggen. Navigon kan dat niet voor je doen. Hierover is in het support-bereik genoeg info te vinden, zo ook op de site. Gebruikens van iPhones hoeven niets te doen. Daar stopt het abo wel vanzelf.

www.Navigon.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER App, Uitrusting NIEUWS