ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Het gaat heel goed met Polar
Het gaat heel goed met Polar
Caravans

Het gaat heel goed met Polar

  1. 12 april 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

Polar, de caravan met de ijsbeer uit Zweeds Lapland, doet momenteel goede zaken. En dat is goed voor de werkgelegenheid in het gebied.

Polar verkocht in 2016 65% meer caravans

De caravan- en camperbouwer zorgt in thuishaven Dorotea voor meer werkgelegenheid door een groeiende vraag naar caravans van dit merk. In 2016 werd een groei genoteerd van 65% ten opzichte van het jaar ervoor, zo laat CEO Tony Ekström weten. Daar mag je trots op zijn. Op de najaarsbeurzen van afgelopen jaar was de belangstelling voor het merk geweldig. Dat is terug te zien in de orderportefeuille. In oktober liet het bedrijf weten een dozijn mensen extra aan te stellen en de productie te verhogen.

De toename van de omzet is terug te zien in de registratiestatistieken. Het aantal nieuwe Polar caravans is hierin sterk toegenomen in het begin van 2017. “En de verkoop blijft maar groeien”, aldus CEO Tony Ekström.

Meer aanstellingen, herintroductie camper

Met de aanhoudend sterke verkoop zal het bedrijf dit voorjaar opnieuw extra personeel in dienst nemen, dit met het oog de productiecapaciteit verder te verhogen. Deze plannen maken een verdere toename van de productie na de zomer mogelijk, waardoor aan de sterke order-intake kan worden voldaan. Tijdens dit voorjaar is er reeds een productieverhoging van ongeveer 20 procent in de fabriek in Dorotea. Het voelt echt, echt goed, zegt een opgetogen directeur van Polar. Klanten willen service en kwaliteit en dat kan de fabriek leveren dankzij goede producten en een sterk dealernetwerk. Er is hard gewerk in Doretea, de stijgende verkopen voelen als de waardering hiervoor.

Polar

Daarnaast heeft de fabriek onlangs, eind 2016, de Polar Camper geherintroduceerd, ook deze heeft grote belangstelling gewekt. Polar is de meest noordelijke caravan en camperfabrikant ter de wereld. Gesitueerd midden in het grote natuurgebied van Norrland. De Top Premium caravans en campers van Polar zijn vervaardigd in Dorotea in Noord-Zweden, al meer dan 50 jaar. Polar is Zweden’s meest verkochte caravan aller tijden. Het bedrijf heeft meer dan 60 ervaren en toegewijde medewerkers. Zij werken doelgericht met strenge kwaliteitstesten om de beste caravans en campers op de markt te produceren.

www.polarcentrum.eu

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravans NIEUWS