FunTear caravans, uit passie voor aluminium

Caravans

Het Nederlandse FunTear bouwt aluminium trailers, caravans, chalets, teardrops en motorhomes met een zelfdragende carrosserie. Klanten kunnen er vervolgens naar eigen wens een vakantiehuisje, werkplek of foodtruck van maken.

Retro vanuit passie

FunTear Structures bouwt in retro stijl iconische caravans, cabins, teardrops en motorhomes. Funtear is de enige Nederlandse fabrikant van aluminium ‘aircraft style’ producten. Wereldwijd is het aantal fabrikanten op de vingers van één hand te tellen. Het is echt een (niche) product voor ware liefhebbers van tijdloos design en ambachtelijk vakwerk. Helemaal op maat gemaakt met kwalitatief de beste materialen. Gekscherend zeggen ze er zelf over dat ze eigenlijk caravans bouwen voor mensen die niet van caravans houden.
FunTear

Typisch Amerikaans

Het bedrijf ontstond uit een passie voor Amerikaanse aluminium caravans. Het begon met de zoektocht naar een een aluminium caravan uit 1973, die dienst moest gaan doen als promotievoertuig. Maar dat bleek al snel minder eenvoudig dan gedacht. Een Amerikaanse caravan hang je niet zomaar achter een willekeurige Europese auto en qua restauratie was het al helemaal een geval apart. De zoektocht naar aluminium restauratie, polijsten, popnagels en remtechnieken resulteerde uiteindelijk in het importeren van het beroemde merk Airstream. Maar tijdens de zoektocht kwamen er nog veel meer andere typisch Amerikaanse caravans tevoorschijn die hier niet zo bekend zijn, zoals de Teardrop Trailer, de Canned Ham Trailer of de 5th wheel.
FunTear Silver bullet

In eerste instantie is FunTear Structures opgericht om in eigen beheer kleine teardrops te produceren op dezelfde manier als de grote aluminium caravans. Vandaar de samentrekking van het woord ‘ FUN’ en het woord ‘ TEAR’. De bouwwijze wijkt echter af. Bij FunTear maken ze met de hand een duurzaam product. Dat begon in 2006 met de eerste tekeningen, en vijf jaar later kwam hij op de markt. Gaandeweg de ontwikkeling van de Teardrop ontstond het idee om ook een grote versie te bouwen, geïnspireerd op de Amerikaanse modellen uit de jaren 50. Dat werd in 2011 de FunTear Retro, gevolgd door de Retro II in 2014 en de Retro III in 2018. Veel panelen en veel popnagels, maar dan op basis van de moderne technologie. Net zoals de Teardrops wordt ook de FunTear Retro III op maat gebouwd met en voor de klant. De productie vindt in zijn geheel plaats in de fabriek in Boxtel. De Teardrop heeft een lengte van 2.50 meter. De Retro is er vanaf 3.10 tot aan 10.10 meter. Prijzen vanaf 14.000 euro.
FunTear interieur

Handwerk om in te onthaasten

Klanten bepalen zelf de uitvoering, de inrichting en de te installeren apparatuur. Een FunTear is net als een maatkostuum. Anno 2018 worden FunTears ingezet voor diverse toepassingen. Niet alleen als caravan, maar ook als guest house, cabins, AirBNB locaties, chalets, drijvende constructies en recreatiewoningen. De bedrijfsfilosofie achter FunTear wordt vooral bepaald door het woord ‘ FUN’. Een FunTear is het ideale product om te ontsnappen aan het hedendaagse jachtige bestaan. ‘Onthaasten’ om maar eens een modern begrip te gebruiken. Neem bij belangstelling contact op voor een persoonlijke afspraak.

 
www.teardrops.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant