Vercors winter

Franse Vercors is achtertuin van koning Winter

Onderweg

In de Vercors vind je het grootste natuurreservaat van Frankrijk. Hier is volop plek om een tocht met sledehonden te maken, te skiën of te sneeuwschoenwandelen.

Vercors is wintersport en natuur

De Vercors heeft maar liefst 17.000 hectare aan ongerept landschap. En campings die het hele jaar open zijn. Maak je een meerdaagse skitocht? Dan overnacht je in een bivak of een berghut. Maak je eigen skitocht met kaart en kompas. Of boek een berggids, die de omgeving als zijn broekzak kent. Kijk voor dagtochten en tochten die door berggidsen zijn samengesteld op deze site.

Wandelen op sneeuwschoenen kan ook in de Vercors. Je zakt niet weg in de poedersneeuw. Op de wandelwegen kom je het ene na het andere droomuitzicht tegen. Je moet wel kunnen kaartlezen. De wegen zijn in de winter namelijk niet gemarkeerd. Ook hier kun je ervoor kiezen een tocht te maken onder professionele begeleiding. Kijk voor ideeën op deze site.

Vercors winter

Hondenslee en langlaufski’s

De Vercors is met 50 kilometer aan piste het grootste Europese gebied voor sneeuwhondensleeën. Alsof je in het hoge noorden bent. Alleen zitten en genieten of zelf de teugels in handen hebben? Een romnatisch tochtje in een paardenslee? Het kan allemaal. Kies je voor de langlaufski’s, dan heeft dit gebied 170 kilometer aan trails. Hiervan is zo’n 75 kilometer bewegwijzerd. Excursies met ’s avonds plaatselijke gerechten en een verblijf in een groepsaccommodatie zijn te boeken. Ook een noordelijk bad voor het eten – met zijn vijven in een houten kuip – staat op het programma. Kijk hier voor meer informatie.

In de stemming komen?

Wij waren in 2016 in het Finse Levi. Kom alvast in de wintersportstemming door naar onderstaande video te kijken.

Wintersport in Finland: Levi.

Bevalt de video? Klik dan hier om je op ons YouTube-kanaal te abonneren.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant