Imagine

Franse 3C Cartier bouwt futuristische Imagine

Campers

Het Franse 3C Cartier bouwt sinds 1982 campers met zogeheten monocoque-cabines. Gemaakt uit één stuk dus. Nieuwste versie is de Imagine, die de Jazz-cabine opvolgt. Basis is de MAN TGE, het broertje van de nieuwe VW Crafter. Het resultaat is een bijzondere verschijning.

Design met een hoofdletter

Deze bouwer let natuurlijk ook op praktische zaken als gewicht en gebruik, maar het design staat voorop. Dat zie je terug in de gekozen vormgeving. Handwerk in combinatie met de modernste techniek maken een mooi stukje ‘made in France’. Elke keer weet dit bedrijf op te vallen op de jaarlijkse Paris Air Show Daarop was de afgelopen 53ste editie, met deze Imagine, geen uitzondering.
3 c cartier imagine
De inspiratie voor de lijnen van de nieuwe zelfdragende cabine haalt maker Francois-Xavier Fousse uit een combinatie van art-deco, de natuur en auto-industrie. Een sandwich-bouwwijze van gfk met wanden van 35 mm dikte en een vloer van 65 mm dikte. Voor de isolatie is PU-schuim gebruikt. De watertanks liggen in een verwarmde dubbele bodem. Winterkamperen is zo geen probleem. De fabriek, gevestigd ten zuiden van Lyon in Sérézin-du-Rhône, combineert handwerk, hoogwaadige materialen en de modernste technieken.
Imagine MAN

Letterlijk op maat

De kleur van de cabine past zich aan de kleur van het basisvoertuig aan. De deur naar de cabine en de bagageklep aan de achterkant zijn in de centrale deurvergrendeling opgenomen. De breedte van de cabine is eveneens door het basisvoertuig bepaald. Verder is er ruimte voor wensen van de klant. Deze kan bijvoorbeeld zelf de gewenste lengte aangeven. Zo kun je een unieke camper op maat kopen. Het prototype op de foto’s heeft een lengte van 6,80 meter.
Imagine
www.3ccartier.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant